Seda, et sisustustrendid liiguvad üha metsikumas suunas, tõestasid messil rohked jahitrofeed ja ürgsest loodusest ammutatud motiivid. Trendikat sisekujundust iseloomustab ülim teatraalsus ning julgus ja vabadus mängida hea ja halva maitse piiridega. Tagasihoidlike interjööride austajail ei tasu aga muretseda — trendid soosivad ka lihtsat ja minimalistlikku siseviimistlust, mida lõbusate loomariigist inspireeritud detailidega vürtsitada. Ka skandinaavialikku disaini esindav ettevõte Malerase toodang on sel aastal ületanud tavapärased ootused põhjamaisele joonele. Valikust leiab nii dramaatilisi öökulle kui ka lõbusalt värvikaid delfiinimotiive. Fotod 3x: maleras.se

Loomariigist on ispireeritud ka valgustid. Itaallaste Cartunia Design'i toodangusse kuulub lai valik papist valmistatud aktsentvalgusteid. Tegelasteks on teiste seas jänesed, tuvid, ninasarvikud, kassid, koerad, kaamlid ja kanad.

Omaette valdkond sisustusaksessuaarides on põdratemaatika. Päris trofeede asemel kaunistavad kodusid mitmesugustest materjalidest alternatiivid. Itaalia tootja Spisani näiteks armastab klaasi ja värvilist akrüüli.

Sarvilisi metsloomi leiab absoluutselt kõikjalt. Engels Kerzeni kollektsiooni kuuluvad näiteks hirvi kujutavad küünlad.

Schlitter on põiminud puidust reprodutseeritud põdrasarved ümber klaasist vaaside ja vaagnate. Samuti fuktsioneerivad nad lahedalt küünlajalana.

Loodusest on ispiratsiooni ammutanud ka aiadisaini viljelev Garden Glory, kes on suutnud võluvalt glamuurseks muuta ka nii lihtsa ja tavalise eseme kui seda on veevoolik. Erilist tähelepanu tasub pöörata elegantsele põdrasarvi kujutavale nagile, kuhu aiatööriistu riputada.

Trofee asemel võib seinale panna hoopis armsa lillevaasi. Briti tootja Quail Ceramics'i valikust leiab nii Inglismaa metsades elutsevaid tegelasi kui ka eksootiilisi loomi.

Briti rahvuspärandi ja etnomustrid on disainikeelde valanud Graveni asutaja ja graafiline disainer Janice Kirkpatrick, kes osales Ambiente messil ka Suurbritannia teemalise näitusega. Tema padjapüüridel on koha leidnud maagilised ornamendid ja Welshi mägilambad.

LOE LISAKS: