Liiga õhukesed kardinad

Kui aknast paistab sisse tänavavalgustus või täiskuu ajal suur ja helendav valguskera, tasub investeerida paksematesse ja pimendavatesse kardinatesse ja palju rahulikum uni on garanteeritud. Pimedus soosib unehormooni melatoniini teket ning valgusega täidetud toas ei pruugigi uni nii sügav olla.

Vale padi

Padjad on suurepärasteks sisustusaksessuaarideks, millega luua mõnusalt hubane meeleolu. Samas ei tasuks unustada mugavust kui magamistoa kõige olulisemat aspekti. Suure padjakoguse asemel tasuks investeerida ühte korralikku patja, mis pea ja õlad magamise ajal õiges asendis hoiaksid. Teist patja võib vajadusel kasutada näiteks põlvede all aitamaks luua magamiseks sobiv asend.

Liiga erksad värvid

Värvipsühholoogiale tuginedes mõjuvad tugevad värvid magamistoas ajule liialt stimuleerivalt ning seetõttu valivad sisekujundajad magamistuppa reeglina kerged ja rahulikud värvid — helesinised, hallikad või maalähedased toonid. Kui armastad kirkaid värve, otsusta hea une nimel pastelsete toonide kasuks.

Sinine valgus

Kuigi sinine interjöör mõjub magamistoas lõõgastavalt, tasuks olla ettevaatlik külma sinise valgusega — viimane mõjub üllataval kombel hoopis stimuleerivalt ja raskendab magama jäämist. Ka arvutit, telefoniekraani ja telerit tuleks sel põhjusel paar tundi enne uinumist vältida. Kõige hullem, mida hea une rikkumiseks on võimalik teha, on tuua teler magamistuppa ja selle saatel uinuda. Parim valgustus enne keha unerežiimile seadmist on soe kollane või oranž, mis imiteerib päikeseloojangut ja assotsieerub keha jaoks uinumisega. Ja telefonis surfamise asemel tasuks lehitseda hoopis mõnda raamatut.

Vale temperatuur

Uni on kõige magusam jahedapoolses ruumis, mis juba iseenesest tekitab uimasust. Kui ei ole soovi öösel aknaid tuulutusasendis hoida, jälgi, et tekk ei oleks liiga soe ja paks. Suvel, kui päike intensiivsemalt tuba kütab, tasuks kasutusele võtta õhem suvetekk.

Segadus

Nädalaid võtmata tolm, põrandal vedelevad riided või lugemata raamatud voodi ümbruses meenutavad meile tegemata kohustusi. Alateadlikult mõjub segadus häirivalt ka meie mõtetele ning teadlaste sõnul on segamini ruumis raskem keskenduda. Magamistuba on targem hoida võimalikult puhas ja asjadest tühi, et luua mõnus ja meditatiivne meeleolu, kus ükski detail ei häiri.