1. Suursugused voodipeatsid

Viimaste aastate kuumim moesuund magamistoas on olnud hotellitubade kujunduses au sees palju varemgi ning muutunud omamoodi sünonüümiks luksuslikule magamistoale. Lisaks sellele, et suur voodipeats näeb kena välja ja tekitab ruumile vajaliku fookuspunkti, annab see juurde ka mugavust — pehme peats toetab raamatut lugedes või telekat vaadates kenasti selga. Miks siis mitte rakendada seda ideed endagi kodus?

Спальня Magamistuba Shutterstock

2. Pimendavad kardinad

Pimendavad kardinad aitavad mitme mure vastu — kui tuppa juhtub paistma mõni tänavalatern, täiskuu või liiga varane hommikupäike. Võime ju arvata, et oleme selliste asjadega omas kodus harjunud, kuid tegelikkuses aitab pimedas ruumis magamine toota hea une hormooni melatoniini ning pimedate kardinate taga on uni palju kvaliteetsem ja sügavam!



3. Mugav tool

Kuigi magamistoas pole tool iseenesest hädavajaik detail, lisab see taas mugavust ning annab ka ruumile tervikliku ilme.

Спальня Magamistuba Shutterstock

4. Julged aktsentvärvid

Leidub lihtsaid ja neutraalseid hotellitube, kuid üha enam on populaarsust kogumas n-ö “butiikhotellid”, kus mängitakse põnevate disainielementide, värvide ning mõnusat karakterit ja omapära loovate lahendustega. Leia endagi koju mõni omapärane detail, värv või iseloomuga element! Selleks võivad olla näiteks suured kunstiteosed aga ka oskuslikult tööle pandud aktsentvärvid.

Спальня Magamistuba Shutterstock

5. Läbimõeldud valgustus

Jälgi, et valgustust planeerides oleks mõeldud igale elujuhtumile — et oleks mugav pimedal talvehommikul kapist riideid üles leida, voodis raamatut lugeda või hoopis kirjutuslaua taga tööasjadega tegeleda. Lisaks üldvalgusele võiks olla koht ka aktsentvalgusel, mida loovad hästi põranda ja laualambid.

Спальня Magamistuba Shutterstock

6. Palju patju ja kodutekstiile

Miks mitte kujundada oma voodi just selliseks nagu kõige ägedamates hotellitubades? See tekitab koju jõudes ja puhkama minnes alati hea tunde ning lisab elule muidugi maksimaalselt mugavust. Kui tekib soov end pleedi sisse keerata või voodis telekat vaadata, on lisapadjad ja tekid kohe võtta!

7. Rõhk pisidetailidel

Mõnikord on hotellituba sisustatud nii elegantselt, et on soov sinna igavesti jääda. Niisiis tasub ka kodus kasutada pisikesi, kuid armsaid kujunduselemente. Ära ei tasu ka unustada, et parimates hotellitubades on alati värsked lilled. Veel üks oluline detail — heades hotellitubades lõhnab see alati hästi. Ärge unustage korterit sageli õhutada. Samuti tasub mõelda lõhnaküünalde ja pulkade või õhuvärskendajate peale.

Спальня Magamistuba Shutterstock