1. Traadist riidepuud

Öeldakse, et kiirmoe asemel tuleb eelistada kvaliteetseid riideid. Täpselt sama reegel kehtib ka riidepuude kohta. Asenda õhukesed traadist riidepuud puidust või plastmassist riidepuudega, mis kestavad kaua ja millel rippudes riided ka kenasti vormi hoiavad.

2. Liigsed napsiklaasid

Igas köögis võivad igaks juhuks olla mõned pitsid ja veinipokaalid. Kuid suure tõenäosusega ei vaja sa enam kahtekümmend viite napsiklaasi. Kui neil puudub eriline tähendus, siis on mõistlik pitside kogust kapis vähendada ja ruumi ongi rohkem!

3. Vanad õpikud

On täiesti normaalne hoida mõnigaid õpikuid oma kooli ajast alles. Seda eriti, kui töötad samal erialal, mida õppisid. Reaalsus on siiski see, et suurem osa nendest õpikutest jäävad lihtsalt seisma. Anna need kellelegi, kes neid päriselt kasutab. Nii saad enda raamaturiiulile ruumi juurde.

4. Väikseks jäänud riided

Riidekappi tuleks üle vaadata paar korda aastas. Vaata üle kõik riided, proovi neid selga. Kui midagi on kapis üle aasta ilma kasutuseta seisnud, siis on mõistlik sellest loobuda.

5. Plasttopsikud

Kui sul pole lapsi, kes kogemata ilusaid klaase lõhkuda võivad, siis on õige aeg investeerida korralikesse klaasidesse. Aeg loobuda koledatest ja odavatest plastmasstopsidest.

6. Kasutuseta voodipesu

Vahel jäävad mõned voodipesukomplektid kappi seisma. Need võtavad seal lihtsalt ruumi ja koguvad tolmu. Korraliku voodipesu, mis kasutust ei leia, võib annetada kellelegi, kes seda vajab.

7. Kulunud käterätikud

Üle tuleb vaadata ka enda rätikud. Loobu kulunud vannilinadest ja investeeri uutesse kvaliteetsetesse.

8. Liigsed tassid

Ilmselt on aastate jooksul köögikappidesse hunnik tasse kogunenud. Need võtavad kapis palju ruumi ja suure tõenäosusega ei leia kasutust. Vali välja tassid, millel on sinu jaoks tähendus. Ülearuseid tasse võid kasutada näiteks pliiatsitopsina või pisikese lillepotina. Nii saavad need tähelepanu kui kapis.

9. Vana elektroonika

Olgu selleks vana sülearvuti kooliajast või hoopiski mõni katkine telefon, on suur tõenäosus, et see ei leia enam kasutust. Enne kolmekümnendat sünnipäeva on hea võimalus hüvasti jätta vana elektroonikaga. Sealhulgas erinevad DVD- ja CD-plaadid, kassetid, vanad telefonid ja sülearvutid, katkised printerid. Kasutuseta olevad töökorras asjad võib maha müüa või annetada.

10. Odavad toidukarbid

Plastmassist toidukarbid on odavad ja käepärased. Kuid katkised ja kahjustatud karbid on ohuks tervisele ja märk sellest, et on õige aeg soetada uued toidukarbid. Parimad on klaasist karbid. Neid on lihtne puhastada ja need kestavad kauem.

Allikas: apartmenttherapy.com