Kümme väikest ja lihtsat momenti, millega saab kodu luksuslikumaks muuta

Tahad kodule pisut luksuslikumat välimust anda, kuid seda ilma rahakotti liigselt koormamata? Toome välja kümme enimlevinud nippi, mida sisekujundajad agaralt kasutavad. Vaata fotosid ja ammuta inspiratsiooni!
Loe edasi...

Seitse mööblieset, mida sisekujundajad soovitavad elamises vältida

Mööbel on ilma kahtlusteta sisekujunduse juures üks olulisemaid elemente — see annab ruumile näo ja defineerib selle stiili. Teisalt peab olema mööbel funktsionaalne ja mugav ning sobima mitte ainult ruumi, vaid ka omaniku elukorraldusega. Head mööblit, mis suudaks täita kõiki tingimusi, ei olegi nii lihtne valida. Millised on aga mööblitükid, mille soetamise soovitavad sisekujundajad ilma pikemate kõhklusteta koheselt välistada?
Loe edasi...

Seitse asja magamistoas, millest peaksid kiiremas korras loobuma

Kui köök on kodu süda ja sotsiaalne ruum, siis magamistuba on püha koht, kus aeg maha võtta, vabaneda pingetest ja valmistada end ette uueks päevaks. Seetõttu on oluline, et magamistuppa ei koguneks kasutuid asju või esemed, mis meie rahu rikuvad ja uinumist raskendavad.
Loe edasi...

Toataimed, mis taluvad hästi hämarat kasvukohta

Kui kodu ei ole just kõige valgusküllasem ja tundub, et pime aeg röövib veel viimsegi valguskiire, ei ole põhjust muretsemiseks. Igasse kodusse leidub oma taim, mis suudab vastavates tingimustes kasvada. Muidugi ei meeldi mitte ühelegi taimele elada päris kottpimedas, küll aga leidub terve hulk leplikke isendeid, kes eelistavad just hämarat kasvukohta. Tutvustame neid vapraid taimi lähemalt!
Loe edasi...

Sisustusaksessuaarid, mis peaksid sisekujundajate arvates keelatud olema

Kuigi maitse üle ei vaielda ja igal ühel on õigus oma kodu kujundada nii, nagu ta iganes soovib, on sisekujundajatel mõningate detailide suhtes oma kindel nägemus. Panime kokku nimekirja esemetest, mille sobivuses ei sooviks mitte ükski sisekujundaja oma kliendiga kompromissile minna. Vaata järele, kas ka sinu kodus leidub “vihatud” asju?
Loe edasi...

Seitse kodust asja, mis sind uniseks muudavad

Pimedal ajal toodab aju rohkem und soodustavat hormooni nimega melatoniin. Seetõttu on ka meie üldine energiatase talviti keskmisest madalam. Kui aga tunned, et sooviksid hoopis karu kombel talveunne vajuda, tasuks kõigepealt veenduda, et meie kodu poleks põhjus, mis meid uniseks muudab.
Loe edasi...

10 visa hingega toataime, mille hooldamisega saab hakkama igaüks

Toataimed toovad tuppa palju ilu ja rohelust, mis on eriti oluline hallil ja vihmasel perioodil. Juhul, kui reisid tihti või kipud niisama taimede eest hoolitsemist unustama, siis ära muretse — ka sinu jaoks on olemas mõned “kuulikindlad” liigid. Need kümme toataime vajavad eluks väga vähe, kuid pakuvad vastu puhtamat õhku ja hubasemat interjööri!
Loe edasi...

10 levinumat viga, mida saunas käies tehakse

Kuigi saun on tervistav koht, toob see kehale ja hingele kosutust vaid siis, kui järgida saunaskäimisele kohaseid tavasid. Suurem osa saunarituaalidega seotud arusaamadest kipub aga kasu asemel pigem kahju tooma. Toome välja suurimad vead, mida saunatamisel tehakse!
Loe edasi...

Sisustusnõuandeid: kuidas kitsasse esikusse ja koridori rohkem avarust tuua?

Tihti on koridorid ja esikud kitsad ning pimedad paigad, kus ruumiga just ülemäära laiutada pole. Kuigi koridor on iga kodu jaoks väärikas keskpunkt, on ruumikasutuslikus mõttes tegu üsna kõrvalise alaga, mille peamiseks funktsiooniks on eluruumide üksteisest eraldamine. Esiku tähtsust ei saa alahinnata — see on kodu visiitkaart ja esimene ruum, mis meid koju jõudes tervitab. Kui soovid, et see oleks helge ja rõõmus, loe näpunäiteid, mille abil kitsastesse ruumidesse veidi rohkem visuaalset avarust tuua.
Loe edasi...

Kuus levinumat viga, mida väikese kodu sisustamisel tehakse

Värvide, materjalide ja mööbli abil on võimalik luua täpselt ühesugustest ruumidest lõpmatu arv kõige erinevamaid kodusid. Iga kodu ongi tihti oma pere nägu ning sinna kuuluvad detailid valitakse sageli meeldimise, mitte ruumifunktsiooni järgi ning nii on oht oma pisike kodu tahtmatult veelgi pisemaks kujundada. Sisekujundajad aga teavad, milliseid vigu kõige tihemini tehakse ja kuidas neid vältida - jagame nõu!
Loe edasi...

LOE VEEL: