Üldiselt on massaaživannide puhul selge eelistus veemassaažil, mitte õhumassaažil.

Balteco pakub kvaliteetsest saniteetsest akrüülist erinevate kujude ja suurustega massaaživanne. Samuti on välja töötatud ja arendatud osad kivivannid koos väga heade massaažifunktsioonidega.


Kodune spaa

Üldiselt on ikkagi hüdromassaaž see põhimassaažisüsteem ja n-ö mullidega õhumassaaži pakuvad tootjad juurde kui lisafunktsiooni. Tegelikkuses meditsiiniliste massaaživannide ja koju toodetavate massaaživannide erinevus on minimaalne. Kodust massaaživanni saab igapäevaselt kasutada ka tavalise vannina, samas on võimalus sobival ajal privaatselt nautida kosutavat veemassaaži. Kõik sõltub muidugi vajadustest ja ka võimalustest, kuid juba sõna vannituba ütleb kõik — see on ruum, kus läbi aegade on vannil olnud oluline koht. Sisekujundus ja vannitoa funktsionaalsus loovad koduse spaa-keskkonna.

Veemassaažifunktsioon on vannidel tavaliselt kallim kui nö mullivanni ehk õhumassaažifunktsioon, sest esimene on keerukam ja süsteemi osad kallimad. Massaaživanni soetamisel on mõtet otsustada alguses, kui palju on soov investeerida, ja vastavalt sellele valida funktsionaalsus. Igal juhul on soovitatav valida veemassaažisüsteem koos reguleeritava seljamassaažiga, lisaks võib valida õhumassaažisüsteemi, elektroonilise turbomassaaži ja erinevate võimalustega, meeleolu tõstvad veealused valgustuse lahendused (Balteco pakub AmbiLight ja kromoteraapilist lahendust) jne.

Tõhus kodune vesiravi ehk hüdroteraapia — tervis läbi veemassaaži

Hüdroteraapia ehk vesiravi on organismi mõjutamine veega ehk vee kasutamine ravi eesmärgil. Vesiravi on üks vanemaid füüsikalise ravi vorme ja olnud läbi sajandite üks populaarsemaid just tänu kättesaadavuse ja lihtsuse tõttu.

Veealune massaaž ühendab endas veekeskkonna ja massaaži toime, organismi mõjutab samaaegselt nii vee temperatuur kui surve kehapinnale. Massaaž omakorda võimendab veeprotseduuri toimet, avaldades survet kindlatele kehapiirkondadele.

Koduseks kasutuseks mõeldud massaaživannid sobivad nii tervetele inimestele tööst või treeningust põhjustatud lihaspingete leevendamiseks kui ka paljude haiguste korral elukvaliteeti parandava lisaravina.

Vee soojusjuhtivus on 23 korda suurem kui õhul, organism on vee temperatuurimuutuste suhtes tundlikum kui sama suurte muutuste puhul õhus.

Kõige pikemaid protseduure võib teha neutraalse veetemperatuuriga, mis vastab enam-vähem inimese kehatemperatuurile. Sellise vanniprotseduuri ajal tekivad positiivsed muutused nii lihastes, vereringes kui ka hormoonide eritumises ja neerude töös. Soojas vannis tõuseb pulsisagedus, vererõhk langeb, hingamissagedus tõuseb, lihastoonus langeb, toimub üldine sedatsioon (rahustamine) ning higistamine, millel on otsene seos kehakaalu langetava toimega.

Vanniprotseduuri ajal väheneb koormus liigestele ja lihastoonus. Näiteks kui olla vannis 30–60 minutit, pikeneb lülisammas 5–6% seljalihaste lõdvestumise tõttu. Vannivee neutraalse temperatuuri juures väheneb pulsisagedus keskmiselt 6–10 lööki/minutis. Kuna veresooned laienevad, siis langeb ka vererõhk ja paraneb verevarustus. Vanni sügavusest sõltuvalt avaldab vesi survet jalaveenidele ja nende läbimõõt väheneb. Kestva veeprotseduuri tulemusena kiireneb ka neerude töö — kehast väljutatakse liigne vedelik, naatrium ja kaalium. Selle tulemusena vähenevad tursed.

Veekeskkonna mõjul väheneb vähemalt kolme stressireaktsiooniga seostatava hormooni tase veres. Seda langust veeprotseduuri ajal võib tõlgendada ka kui stressivastast toimet. Lisaks omistatakse ka rõhkualandavat toimet, eriti piiripealsete vererõhuväärtustega isikutel.

Lihaspinged kipuvad aga aeg-ajalt kimbutama kõiki ning üsna tülikas on pidevalt käia massaažisalongis, mille eest tuleb välja panna päris kopsakas summa. Kui arvestada, et selja ja nimmepiirkonna lihaspinged ning valud kipuvad esinema rohkem kui üks kord aastas, on kodus kõige kiirem ja mugavaim viis lasta vann sooja vett täis ning nautida tõhusat veemassaaži. Oluline on teada, et iga müügil olev massaaživann ei taga tõhusat veemassaaži, veesurve, düüside arv ning pumba võimsus ja tootja kompetents tootearenduses mängib siin olulist rolli.

Uuringute põhjal maandab 40% inimestest stressi n-ö wellness-toodete abil.

Peamine põhjus, miks endale massaaživann koju ostetakse, ongi mugavus ja privaatsus, võimalus vanni minna just endale sobival ajal.

Jaga
Kommentaarid