Mugavus selgub proovides
Mugavus on iga inimese jaoks erinev. Diivanit peaks alati enne ostu proovima. Ja mitte lihtsalt korraks diivanile istuda ning ruttu püsti karata! Tunneta, kuidas on istuda sellel diivanil mõnda aega just nii, nagu sa tavaliselt oma kodus istud või hoopis lamad. Kas istumissügavus ja pehmus on sinu jaoks õiged? Mõnele inimesele meeldib pehme diivan, kuhu lausa sisse vajud, teine eelistab kõvemat istumist. Mõni soovib kõrgemat seljatuge, mõni lausa pead toetada. Mõni tahab sügavat diivanit, et seal lösutada, mõni tahab käetuge lauana kasutada. Kui armastad diivanil pikutada, siis on õige valik divaaniga diivan. Kõik selgub proovides.
Küpsed inimesed eelistavad tihti kõrgemat diivanit, et oleks mugavam istuda ja tõusta. Soovitus Softrendi valikust: diivan Benny
Õige asukoht toas
Diivan on köögi kõrval üks tähtsaimaid sisustuselemente. Mõtle läbi, kuhu diivan kõige paremini sobiks. Ära karda panna diivanit keset tuba või kasutada seda ruumijagajana. Mõned mudelid on ka tagantpoolt nii ilusad, et oleks patt need seina äärde asetada. Kaardus või kalde all seljatoed tulevad paremini välja just keset tuba. Pea ka meeles, et otsene päikesevalgus võib nahka ja kangast pleegitada. Lisaks peaks diivan ohutuse mõttes jääma vähemalt kolmekümne sentimeetri kaugusele kaminast, radiaatorist või mõnest teisest küttekehast.
Diivan ei pea alati seina ääres seisma. Soovitus Softrendi valikust: diivan Espirit trenditeadlikku koju
Õige suurus
Mõõda ära koht, kuhu diivani plaanid panna. Parema ettekujutuse saamiseks võib näiteks teibiga diivani kuju põrandale kleepida. Võid ka joonistada paberile oma elutoa plaani ja lõigata teisest paberist välja samas mõõtkavas diivani, mida on lihtne elutoa plaanil erinevatesse kohtadesse katsetada. Arvesta ka käimisruumiga diivani ümbruses. Olles leidnud õige diivani, mõõda enne tellimist kindlasti ära ukseava, et diivan tuppa sisse mahuks!
Toolis peitub voodi. Soovitus Softrendi valikust: tugitoolvoodi Mia Klassik
Patjade õige täidis
Suletäidisega diivanipadjad on väga pehmed ja mõnusad, kuid vajavad tihti kloppimist, et taastada oma esialgset vormi. Kui soovid diivanit, mida ei pea tihti kohendama, oleks õigem valida poroloonpatjadega diivan. Ka kinnine istepadi aitab diivanil vormi säilitada ja ei vaja nii palju hooldust kui sulepadi. Kõige hooldusvabam ja laisem on diivan kus istmepadi on kinnine ja padja sisuks on kasutatud taskustatud püstvedrusid ehk pocket-vedrustust.
Kinnised istmepadjad pocket-vedru sisuga hoiavad hästi vormi. Soovitus Softrendi valikust: diivan Newman nii moodsasse koju kui ka avalikku ruumi
Õige kate
Kangas on diivani juures üks olulisemaid asju, sest just see teeb iga diivani unikaalseks ja sellest sõltub ka diivani eluiga. Mõne kanga pealt on plekid paremini näha kui teise pealt. Mõned kangad on kodus pesumasinas pestavad, mõned vajavad keemilist pesu. Tihti kasutuses olevale diivanile oleks mõistlik valida kõrgema martindale’i ehk kulumisastmega kangas. Teatud juhtudel võib aga kõige praktilisem olla hoopis nahkkate. Lastega perede puhul on praktilisus väga oluline. Sellise juhul peaks valima mudeli, millel saab katted eemaldada. Kui katteriide eemaldamine on eriti oluline, siis võiks see olla eemaldatav nii patjadelt kui raamilt. Lisaks võiks padjad olla mõlemat pidi kasutatavad.
Laste ja loomadega peredele sobib eemaldatavate katetega diivan. Soovitus Softrendi valikust: diivan Hugo, millel on eemaldatavad katted nii patjadel kui ka raamil

Loome koos just sulle õige diivani — tule Softrendi proovima!
Arvame, et inimesed vajavad ja väärivad häid diivaneid. Hea diivan on igaühe jaoks erinev. Softrendi visiooniks on, et igal inimesel oleks just temale sobiv diivan — nii on ta kõige õnnelikum. Veebilehel või mööblisalongis omapäi ringi vaadates võib õige diivani leidmine raske olla. Uuri kindlasti veebist, kuid ära karda küsida — Softrendi salongis saad nõu meie sõbralikelt ja asjatundlikelt müüjatelt.

Jaga
Kommentaarid