Triibud

Triibud on julge, ent kahtlemata elegantne valik igasse koju. Need mõjuvad pilkupüüdvalt nii diivanipatjadel, vaibal, mööbliesemetel kui ka seintel.

Foto: ellos.fi

Triibulise tapeedi valimisel peaks arvestama toa omadustega. Kui ruum on madala laega, siis tasub mõelda vertikaalsete triipudega seinakattele, mis tõstab lae visuaalselt kõrgemale. Kui soovitakse tuppa luua avarust ning seda näiliselt laiemaks muuta, võiks valik langeda horisontaalsetele triipudele.

Kui tapeedivahetus tundub liialt tõsise ettevõtmisena, saab värske ilme ka siia-sinna mõne vahva triibulise aksessuaari lisamisega.

Täpid

Täpimuster on igati tore lahendus nii värviküllasesse lastetuppa kui väikese vimkaga elutuppa. Lastele pakub kindlasti rõõmu ise oma toa seintele täppe maalida. Täiskasvanud võiks aga piirduda maitseka mummulise tapeediga. Suurematele pindadele passib hästi massiivsema mustriga seinakate, mis seal hästi mõjule pääseb.

Ruumidesse täpilisi aksessuaare lisades arvesta, et need võiksid olla pigem ühetaolised, et mitte oma kodu ehtsaks segasummasuvilaks muuta.


Ruudud
Värskenduskuuri võib ette võtta ruutude abil, mis muudavad ruumi retrohõnguliseks, kuid mida annab malbete toonidega romantilisemaks muuta.

Ruudud passivad hästi ka boheemlaslikku loft-stiilis korterisse, kus võiks aktsenti anda ruuduliste istumispatjade, lapiteki või mosaiikpõranda näol.

Klassikalise inglise stiili saavutab aga šoti ruudu ehk tartani mustri kasutamisega. Juurde sobivad veel taimemustriga aksessuaarid ning ruum omandab väljapeetud, kuid hubase ja sooja ilme.

  • Kui sinugi koduski on interjööris tegijaks ruut, täpp või triip, siis saada meile sellest pilt või pildid märgusõnaga triip, täpp või ruut aadressil moodnekodu@delfi.ee.

LOE LISAKS: