Süvenedes hindadesse ja ühikutesse (näiteks elektrihind.ee esimese 15 elektripaketi hinnavahe ei ole isegi mitte üks sent kWh kohta, vaid pool senti!) ning arvutades rahalise säästu ümber eurodeks, ei olegi vahed enam nii suured: on täiesti tavapärane, et kokkuhoid võib olla paarkümmend või ainult paar senti kuus. Seetõttu tasub tähelepanu pöörata pigem lisaväärtustele, mida erinevad paketid endas sisaldavad — sageli võib nendest saadav kasu olla suurem kui võit elektripakettide hinnavahest.

Ühe näitena saab elektrum.ee lehel sõlmida nii fikseeritud kui ka börsihinnaga elektrilepingu, mis sisaldab kodutehnika kindlustust. Lühidalt öeldes saab lepingu sõlmija lisaks elektrile ilma igasuguste lisategevuste ja täiendavate allkirjadeta kindlustuse oma kodutehnikale. Nii on kodutehnika automaaselt kindlustatud elektrikatkestuste ning äikese eest või kasvõi juhul, kui naabrimees kogemata elektrikaabli läbi kaevab.

Sageli teevad palju pahandust ka voolukõikumised: ootamatult võib mõni kodumasin töötamast lakata, ilma et õnnetust ette võiks näha.

Ka Toivo ja Helgi Rannak Pärnumaalt tundsid siirast heameelt, kui tänu kindlustusega elektripaketile said nad suuremate kuludeta asendada voolukõikumisest rikki läinud õhksoojuspumba. Lepingu sõlmimisel ebaolulisena tundunud kindlustus osutus õnnetuse korral hädavajalikuks.

Seega tasub oma elektrilepingud üle vaadata: kasu pakettide lisaväärtustest võib olla kordades suurem kui väike võit elektrihinnas.

Jaga
Kommentaarid