1. Konuvere mõis. Hind 650 000 eurot

Konuvere jõe lõunakaldal paikneb kaunis osaliselt renoveeritud Konuvere mõis. Mõisani viib kastanitest rajatud allee. Rüütlimõis jääb Tallinn-Pärnu maantee- st veidi eemale. Mõisa klassitsistlik peahoone on ehitatud 19. sajandi alguses, millel on harvaesinev taandega sammasportikus ehk sammastele toetuv hooneosa. Mõis on rajatud Rennenkampffide suguvõsa poolt. Konuvere mõisaansambli moodustavad lisaks mõisale park tiikidega, peahoone ees klassikaline ringtee, mõisa tagant voolab mööda jõgi. Kõrvalhoonetest on jääkelder ja uuesti rajatud tall. Mõisa kõrval on arteesia kaev. Mõisa põhikorrusel on kõrgete lagedega avarad ruumid. Esimene- ja keldrikorrus on taastatud, kõrge ca 6 m pööning annab veel võimaluse laiendamiseks. Vaata lähemalt siit.

2. Rava mõis. Hind 590 000 eurot.

Rava mõis ( saksa keeles Rawaküll ) rajati 17. sajandi aguses ning selle esimesed omanikud olid Helffreichid. Mõis oli suguvõsa omanduses kuni aastani 1797, peale seda omandas selle 45000 hõberubla eest Georg Friedrich von Stackelberg Öötla. Stackelbergide suguvõsa ehitatud on 1850. aastal valminud peahoone ja enamus kõrvalhooneid.Peamiselt on ehitusmaterjalina kasutatud paekivi ning puitu. Renoveerimise käigus on säilitatud lai põrandalaudis, aknad ja uksed. Mõisahoonel on täiskelder, mille üks unikaalsemaid osasid on veinikelder. Esimesel korrusel asuvad renoveeritud üksteist erinevat ruumi, millest olulisemad on avar saal, söögituba ja kuus magamistuba. Neli tuba on osaliselt renoveeritud. Mõis ei ole muinsuskaitse all, mis muudab selle edasise hooldamise ning taastamise oluliselt lihtsamaks! Vaata lähemalt siit.

3. Peetri mõis. Hind 1,42 miljonit eurot.

Viljandist 12 km kaugusel asuv Peetri mõis valmis 1912. aastal. Kaunis juugendhäärber rajati balti-saksa arhitekti Otto Wildau projekti järgi ning selle ümbere kavandati kolm tiiki ja parkmets. Praeguseks kenasti renoneeritud mõisakompleksi kuuluvad häärber 580 m2, tall-tõllakuur 168 m2, laste mänguväljak ja tenniseväljak. Tallis on küttega sadularuum ja boksid neljale hobusele. Vaata lähemalt siit.

4. Kiviloo mõis, Hind 999 000 eurot

Tallinnast 35 kilomeetri kaugusel asuv juugendit ja neogootikat kombineeriv Kiviloo mõisahäärber on ehitatud aastatel 1905-1910 endise puidust hoone asemele. Kõik siseruumid ja interjööris kasutatud kujunduselemendid on hoolikalt valitud ja harmoneeruvad kogu hoone arhitektuurse stiili ja ümbritseva mõisamiljööga.

Mõisa peahoone esimesel korrusel paikneb avar ajastutruu trepihall, söögisaal koos kaminaruumiga, elutuba, köök ja personaliruumid. Esimeselt korruselt pääseb kauni jõevaatega terrassile. Lisaks paikneb esimesel korrusel ka eraldi sissepääsu ja väikese terrassiga kahe magamistoaga eluruum koos abiruumidega. Teisel korrusel asuvad mõisahärra eluruumid — avar elutuba, kust avanevad imelised vaated mõisa pargile, köök, magamistuba, saunaruumid ja suur jõevaatega terrass
Lisaks paiknevad teisel korrusel magamistoad koos vannitubadega, mis on uue planeeringu järgi mõeldud külalistubadeks. Lisaks paikneb krundil heas korras ligi 400 m2 suurune tallihoone. Vaata rohkem infot siit.

5. Laitse loss, Hind 1 900 000 eurot

Imposantse neogooti stiilis mõisahoone lasi ehitada Woldemar von Uexküll 1890. aasta paiku. See on romantiline loss ning romantilise hingelaadiga oli ka selle ehitaja: alustanud küll sõjaväelasena, läks ta erru ja leidis kutsumuse kirjanduses ning usulises müstikas. Uexküll pidas Laitset enda käes siiski ainult 1909. aastani, sest oma ainsale pojale, kes oli rüütelkonnast välja heidetud, ei saanud ta seda pärandada, tütar oli aga kolinud välismaale. Nõnda sattus mõis teiste omanike kätte.

Maitsekalt renoveeritud lossi esimesel korrusel asuvad üldkasutatav restoran, konverentsikeskus ja saunad. Lossis on lisaks 15 hotellituba. Lisainfot leiad siit.