Mõtled ainult põrandapinnale, aga mitte seintele. Kui põrandal pole piisavalt ruumi, kasuta seinu. Leidub väga erineva disainiga riiuleid, mis sobivad näiteks laua kohale või riidekapi juurde. Lisaks võiksid köögis panna võimalikult palju asju seinale rippuma, sest nii kulutad vähem ruumi. Samas on asjad ka lihtsasti kättesaadavad.

Foto: nordicdesignhome.ee

Jätad kapipealsed tühjaks. Ja mitte ainult kapipealsed, vaid igasuguste mööbliesemete pealsed. Tõenäoliselt leidub elamises kappe ja riiuleid, millele võiksid asetada asjadega täidetud karbikese. Hea nipp on paigaldada ka uste kohale riiuleid, sest nii saad pisut lisaruumi.

Kõik riiulid on avatud ja ükski pole suletud. Ainult avatud riiulite kasutamine muudab korteri välimuse kaootiliseks. Isegi siis, kui tegelikult pole kappides midagi üleliigset ja kõik on korralikult riiulitel. Seega tasub kombineerida avatud riiuleid ja kinniseid, ustega panipaiku. Et asjad näeksid avatud riiulitel kenad välja, soeta korvid, kuhu saad asjad asetada. Ka nii paistab kõik viisakam ja organiseeritum.

Foto: Shutterstock

Tekitad asjade jaoks ainult nii palju ruumi, kui parasjagu vajad. Kui kolid uude elamisse, mõtled tõenäoliselt, kuhu ja kuidas paigutada ära asjad, mida omad. Pea aga meeles, et aja jooksul tekib uusi asju juurde. Niisiis võiks ruumi olla rohkem, kui esialgu vaja läheb. Lisaruumi pole vaja ainult siis, kui loobud kohe millestki vanast, kui soetad midagi uut.

Foto: Shutterstock

Küsid endalt, kuhu võiksid selle asja panna, aga mitte, miks seda asja vajad. Väikeses korteris elamine paneb inimese mõtlema, kas tal ikka läheb vaja kõiki asju, mis tal on. Põhjus on lihtne: pisikeses elamises pole lõputuid kappe, kuhu kraami peita. Niisiis enne, kui midagi ostad, mõtle, miks vajad seda eset. Mida vähem vajad asjade jaoks ruumi, seda puhtam on kodu ja seda õnnelikum oled.

Foto: Shutterstock

Allikas: apartmenttherapy.com

LOE LISAKS: