Musta värvi kasuks räägib mitu tugevat argumenti. Tume köök mõjub puhtalt ja ajatult ning lisab samal ajal veidi luksuslikku ja dramaatilist nüanssi. Hästi valitud must köök näeb välja kallim, kui sama mudeli värvilised alternatiivid. Samuti on must ideaalne värv, millega võõbata üle juba päevi näinud köögimööbel — ikka selleks, et anda ruumile uus ja värske hingamine. Foto: boffi.com

Kuigi must on sisustusmaailma areenidel figureerinud ka varem, on ta nüüd esindatud jõulisemalt kui kunagi varem. Üllataval kombel armastavad musta värvi kööke just valgete interjööride poolest tuntud skandiaavlased. Materjalidest on soositud pea kõik variandid,sealhulgas metall. Eelistatuimad variandid on matid pinnad.

Foto: vipp.com

IKEA poodidesse on jõudnud ka palju elevust tekitanud taaskasutatud plastpudelitest köögimööbli moodulid sarjast Kungsbacka. Mööbel lubab veatuna kesta vähemalt 25 aastat.

Foto: IKEA

Kui on hirm, et tulemus saab liiga pime ja tume, võib musta värvi köögimööblit kombineerida valgete ja hallide toonidega. Nii jääb üldmulje vähem dramaatiline ja tunduvalt õhulisem.

Fotod 2x: Häcker, haecker.ee

Musta värvi köögikapid loovad tõeliselt kauni kombinatsiooni naturaalse puiduda. Kui soovid ajatut klassikat, katseta võrratut kooslust kalasabaparketiga.

Fotod 2x: JKE Design

Modernse disainiga mööbel toob industriaalsesse interjööri pehme ja puhta noodi.

Must ei pea mõjuma sugugi süngelt. Too ruumi piisavalt sisustusaksessuaare ja ruum mõjub tõeliselt hubaselt ja tasakaalustatult. Silmale kaunis ruum on üles ehitatud just kontrastidele!

Fotod 2x: Arens.ee

Kuigi musta värvi köögi miinusena tuuakse välja argumenti, et tolm on mööblilt paremini näha, siis hoolsa perenaise jaoks võib see olla hoopiski pluss — must toob esile selle, mis vajab tähelepanu. Kes meist ei tahaks viibida alati puhtas köögis? Lisaks pikendab mööbli eest hoolitsemine tunduvalt selle eluiga ja kaunist välimust. Kui pelgad siiski pidevat küürimist, aga ihkad koju kontraste, vali matid või metallist pinnad.

LOE LISAKS: