Ühest küljest on tootjate jaoks sisustusmessid kohad, kus näidatakse trende ja kogutakse inspiratsiooni, teisalt jälle näidatakse väärikaid traditsioone. Et köögimööbel on miski, mida ostetakse üldjuhul üsna pikaks ajaks, siis suuremaid ja tuntavamaid muutuseid ei tule materjalikasutuses või disainis just liiga tihti ette. Endiselt on au sees valge ja helge skandinaavialik köök.

Foto: Wesse, Katrin Raudvee

Küll aga võis tõdeda, et valgete-hallide toonide ja puidu kõrval on kanda kinnitanud musta värvi köögid. Samuti kohtab köökides varasemast rohkem metalli ning kõige moodsamaks sõnaks köögimaailmas on Keittiömaailma müügiesindaja sõnul just “bistroostiil”, mis kujutab endast pariisiliku kohvikumiljöö ümbersündi.

Fotod 2x: Keittiömaailma

Üha rohkem mõtlevad ka köögitootjad keskkonna peale. Nii on valikus uusi ja põnevaid tootmisjääkidest tehtud komposiitmaterjale, mis imiteerivad looduslikku kivi. Käega sai katsuda ka tänavust IKEA hittoodet — Kungsbacka nimelist köögimööblisarja, mis on toodetud plastiktaarast.

Foto: IKEA

Jätkuvalt populaarse vintage mööbli juurde sobib imehästi ka retrostiilis köök. Soomlase Jalokaluste esitles 1950-ndate stiilis julgelt värvilist mööblit.