Head küljed

- Isegi suuremates köökides on vahel keeruline leida piisavalt tööpinda. Köögisaare näol tekib lisaruum nii nõudele kui ka tarvikutele. Samas saab kapipealset kasutada tööpinnana.

- Köögisaar annab võimaluse luua istekohti lisaks juba olemasolevatele. Samas tasub silmas pidada, et köögisaare ümber oleks piisavalt liikumisruumi.

- Kuna avatud köökide puhul puudub sageli elutoa ja köögi vaheline piir, aitab köögisaar mõlemaid ruume visuaalselt eraldada. Samas säilib mõlema ruumi avarus.

Mõtlemiskohad

- Köögis tekitavad külmkapp, kraanikauss ja pliit kolmnurga, mis muudab köögis askeldamise lihtsamaks. Köögisaar võib aga seda süsteemi häirida ja muutuda hoopis takistuseks.

- Köögisaare ehitamine tähendab ka materjalikulu, mis omakorda väljendub suuremate rahaliste väljaminekutena. See võib aga eelarve lõhki lüüa.

- Ka väiksemate detailide paigutus võib köögisaarel osutuda murekohaks, sest haakuma peab see ju ülejäänud ruumiga. Rääkimata veel lihtsatest sisustuselementidest nagu puuviljavaagen, paberrätikuhoidja, lõikelaud või röster — kõik paistab köögisaarel kummaline, sest tegemist on ruumi fookuspunktiga, kuhu koondub kogu tähelepanu. Õigete aksessuaaride leidmine on vaevarikas ja mõnikord isegi võimatu. Kui saarekesel on juba rohkem kui üks-kaks eset, tundub, nagu valitseks köögis taas segadus.

- Üldiselt muutuvadki köögisaared parajaks segadusemagnetiks. Harva püsivad köögid nii puhtad ja lagedad, nagu sisustusajakirjade või köögimööblikataloogide piltidel. Et köögisaar ei ole erinevalt söögilauast või tööpinnast igapäevaselt kasutuses, tekivad sinna kõikvõimalikud kasutud asjad — ajalehed-ajakirjad, võtmed, poetšekid ja kõik muu, mis koju saabudes käekotist välja rändab ja mille ärakoristamiseks tihti põhjust ei leita.