Maitsetaimede „peenar” köögis

Idee endale ise kodus värske maitsetaimekraam kasvatada kogub populaarsust. Seda saab edukalt teha aasta läbi ja aknalaud ei pea sugugi olema ürdiaia ainus võimalus. Spetsiaalsete valguslampidega saab „peenra” rajada ka pimedasse kohta.

Värsked vitamiinid omast käest võtta

Puit, musta värvi aksessuaarid ja furnituur

Silma hakkas rohke naturaalse puidu, aga ka imiteeritud puidumustri kasutamine koos musta ja valge mööbliga. Puidutoonid on läinud pehmemaks ja veelgi naturaalsemaks. Paljude köökide puhul jääb mulje, nagu oleks tegemist naturaalse puiduga. Siiski oli messil valdavalt melamiinkattega mööblit või oli tööpinnaks kasutatud kõrgsurvelaminaati. Need on tugevad sünteetilised materjalid, mis jäljendavad edukalt naturaalset spooni, kuid on seejuures märksa odavamad.

Erinevad valguslahendused

Vahva oli näha, kuidas püüti ära kasutada LED-valgustite võimalusi. Hea ideena hakkas silma üks puidust riiul, mis oli paigaldatud musta värvi köögimööbli sisse — aktsendiks. Riiuli eri osadesse olid pandud valgustid ja üles valgusti alla sätitud taim. Seegi on hea võimalus oma köögis maitsetaimi kasvatada, kui aknalauda kasutada ei saa. Sel juhul peab küll olema spetsiaalne taime jaoks sobiv valguslamp. Mitmel puhul oli seinakappide põhjana kasutatud valgusriiulit. See tähendab, et valgus paistis nii kappi kui ka kapi alla tööpinnale.

Trendikas valge köögimööbel puidust tööpindade ja musta värvi aksessuaaridega

Kõik silme alt peitu!

Tänapäeva moodsas köögis peab kõik „peidus” olema, alustades nõudest ja lõpetades valamuga — pane valamule kaas peale! Väga hea lahendus, eriti väikse köögi puhul, on valgustatud ja klaasustega riiulid ja kapid. Nii saab väikseski köögis kaunimad nõud sisekujunduselemendina esile tuua. Uut tüüpi sahtliboksi alumises sahtlis saab näiteks pudeleid püsti hoida. Sahtli sisujaotused aitavad sahtlites korda hoida, isegi igal potikaanel on oma koht.

Uut tüüpi sahtlibokside alumisse sahtlisse mahuvad pudelid püstises asendis.
Nutikas ja mugav jaotussüsteem
Köögi kujundamiselgi tasub hästi läbi mõelda, mis on oluline praktilisuse ja mugavuse mõttes ning mis annab köögile ilmekust ja isikupära. Head kujundamist!

LOE VEEL: