Elanikkonna tuleohu ennetusalased hoiakute ja käitumise uuringud viitavad, et inimeste teadmised suitsuanduri vajalikkusest ja võimalikest tulekahju põhjustest on paranenud. Samas soovitakse saada rohkem praktilisi nõuandeid ja käitumisjuhiseid.

„Meie soov on inimestele teada anda uuest abistavast keskkonnast. Isegi, kui tundub, et sinu kodus peaks tuleohutusega kõik korras olema, tee siiski see test, et olla kindel. Näiteks käesoleval aastal on küünla hooletust põletamisest alguse saanud tulekahjudes hukkunud juba kuus inimest. Eelmisel aastal sai hooletuse tagajärjel tuleroaks pea tuhat kodu. Veendu, et sinu ja lähedaste eluruumid on tuleohutud, sest just igaühe kaasabil saame muuta meie elukeskkonna turvaliseks,“ rääkis Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Indrek Ints.

Testi leiab www.kodutuleohutuks.ee, mida on võimalik täita ka nutiseadme abil. Uudse lahendusena on kodulehel veebinõustaja, kes aitab jooksvalt tekkinud lisaküsimustele vastuseid leida. Kõikidel testi täitjatel on võimalus olla osaline ka Eesti tuleohutuskaardi kujundamisel, sest iga testi tulemus kajastub kaardil, mida saab ka kodulehelt ise jälgida. Vanematele inimestele, kel puudub arvutikasutamise võimalus, saadetakse paberkandjal test postiga. Samuti on alati ainult telefonikõne kaugusel päästeala infotelefon 1524, kust saab kõikidele tuleohutusega seotud küsimustele vastuseid.