Studioarte & Luscofusco visandatud kodust ei puudu miski ja on ideaalne reisihimulisele — kui vaja, siis rattad alla ja koos koduga reisile. Oluline on projekti juures odavus ja keskkonnasäästlikkus.

Ehitusspetsialist Margus Tamm:
Peab tõdema, et lahendus on Eestis üsna uus ja võõras. Harjumuspärane Eesti koduomanik ehitab endale kodu selle sõna kõige sügavamas tähenduses ja konteinerlahendused ei kipu selle sügava mõttega haakuma. Peamiselt on konteinerid seni siiski tuntud ehitusobjektidelt. Eelmisel aastal oli mitmel korral juttu mobiilsetest moodulitest koosnevatest lasteaedadest millest üks on reaalselt rajatud ka Kiili valda ja ka selle ümber oli päris palju huvitavat meediakajastust. On olnud ka mõned eramud, kuid nende müügil tekkis väike tõrge. Kinnisvarabüroo Uus Maa kaudu müüdi eelmisel sügisel disaineri ja fotograafi Terje Talpsepa konteinerelamut. Teadaolevalt oli uudistamisi palju, ent ostuhuvilisi kiiresti ei leitud.

Praktikas läheneb ehitusseadus konteinerehitistele praegu kui klassikalisele kinnisvaraobjektile, kuigi suuremad vaidlused on selles vallas ilmselt alles ees. Konteiner tähendab tavapärases mõistes pigem teisaldatavat ja mitte püsivat objekti, samas vajavad ju ka need hooned elektri- , vee- ja kanalisatsiooniühendusi ning ühendatakse maapinnaga sageli ka püsiva konstruktsiooni kaudu, mis muudavad üle 60 m2 hooned juba kasutusluba vajavaks ehitiseks.

Ehitustehniliselt ei ole aga tegu üldse mitte halva lahendusega. Moodulmaju kui selliseid oleme harjunud juba kasutama ja neist räägitakse palju. Ei erine ju merekonteineri või ehitussoojaku kasutamise idee kuidagi muudest moodullahendustest. Konteinerit kasutatakse pigem ehituskonstruktsiooni kandva osana, kuhu lisatakse soojustus ning sise- ja välisviimistluse lahendused ja muud vajalikud elemendid ja eriosad. Konkreetne ehitus ise meenutab väliselt juba väga vähe konteinerit. Arhitektidel on seda tüüpi majade puhul rohkem peamurdmist huvitavate ruumilahenduste ja välisilme saavutamisel, sest moodulid on sageli konkrteetsete mõõtudega. Üksteise peale asetuvad moodulid peavad olema ka mingis osas sarnase pikkus või laiusmõõduga, et nad üksteise peale korrektselt toetada.

Hind peaks olema aga see, mis muudab sellise maja huvitavamaks ka meie tarbijale. Moodulmaja on võimalik ehitada ca 95% ulatuses tehases, kus tööprotsessid on standardiseeritud ja ei ole mõjutatud ilmastikust. Lisaväärtusena on maja võimalik edasi müüa ilma kinnistut müümata, kuna konteinermajad on tervikuna teisaldatavad. Miks mitte proovida!