1. Kui suur on köögile mõeldud eelarve?

Esimene küsimus, millele kööki planeerides mõelda, on loomulikult eelarve. Kuigi kvaliteet on igas värvitoonis köögi puhul oluline fakor, tasub teada, et valge värvi pealt paistavad tekkivad täkked ja kulumised palju teravamalt silma, ning vältida tasuks kõige odavamaid materjale. Valge köök nõuab suuremat hooldamist ning kõik pinnad peaksid vastu pidama rohketele pesukordadele ja küürimistele. Lisaks on valge köögi juures absoluutselt kohustuslikuks aksessuaariks korralik õhupuhastaja.

2. Kui tihti kööki kasutatakse?

Kui armastad kokkamist ja sinu köögis toimuvad tihti suuremad õhtusöögid pere ja sõprade seltsis, siis tasub arvestada, et ka köök kulub kiiremini. Seega on oluline, et kööki oleks mugav puhastada. Kui köögi tagaseinas on valged plaadid valge vuugiga, siis ei pruugi see olla tõsise koka jaoks just kõige parem lahendus. Muidugi ei tähenda, et valge köögi omanikud peaksid söögitegemisest eemale hoidma, kuid hea on enne kaalukat otsust ka see aspekt põhjalikult läbi mõelda. Kas oled valmis iga mõne aasta tagant ka viimistlust värskendama ja valgeid pindu vajadusel üle värvima? Ja kuidas sulle tundub pikas perspektiivis igapäevaselt rasvaplekke ja sõrmejälgi pindadelt küürida?

3. Kui palju päikesevalgust kööki jõuab?

Valget värvi mööbel kipub päikesevalguse käes olles ajapikku kolletuma. Mõni materjal rohkem, teine vähem. Päikselises köögis tasuks kaaluda ainult ülikvaliteetseid materjale, mis teeb köögi hinna võib-olla planeeritust kallimaks.

Allikas: manonamai.lt

LOE LISAKS: