Desinfitseerimisvahendil tuleb lasta mõjuda

Oma eesmärki täidavad desinfitseerimisvahendid vaid siis, kui nad on pinnaga kindla aja kontaktis. See aeg võib erinevate toodete puhul varieeruda. Selle asemel, et desinfitseerimisvahend koheselt pinnalt ära pühkida, uuri pakendilt kui kaua see seal seisma peaks. Enamasti jääb toimeaeg vahemikku 15 sekundit kuni 45 sekundit või kuni desinfitseerimisvahend on pinnal ära kuivanud. Sama kehtib käte desinfitseerimise kohta.

Enamus desinfitseerimisvahendeid ei paku püsivat kaitset

Enamasti ei paku desinfitseerimisvahendid püsivat ja pikaajalist kaitset, st. kui keegi pindu peale nende puhastamist uuesti katsub, tuleb pinnad taas puhastada.

Pikaajalisema kaitse jaoks on tarvis majapidamises tihedalt kasutusel olevaid pindu pidevalt desinfitseerida. Seda eriti juhul, kui keegi kodus olijatest on haige. Kui pidev desinfitseerimine tüütu tundub, tasub katsetada puhastusvahendeid, mis on loodud pindu kuni 24 tundi uute mikroobide eest kaitsma.

Ka liigne desinfitseerimine on halb

Desinfitseerimisvahendid võivad olla usaldusväärsed relvad viiruste vastu, kuid nende liigne kasutamine võib kaasa aidata kaasa just bakterite (mitte viiruste) vastupanuvõime tekkimisele. Seega tuleb desinfitseerimisvahendeid kasutada ainult nende pindade peal, kus vaja. Teha tuleb seda piisavalt tihti, kuid mitte ülearu palju.

Allikas: apartmenttherapy.com