Kõige praktilisem lahendus ruumisäästlikeks lahendusteks on sisseehitatud mööbel, mis arvestab elupinna eripäradega. Selles pisikeses stuudiokorteris on tekitatud mahukad panipaigad trepi alla jäävasse kasutamata ruumi. Samuti on ära kasutatud akna alla jäävad nišid riiulite tarbeks ja diivani alune ruum, kuhu on viidud mahukad sahtlid. Foto: A Little Design

Siin on sulandunud trepialune ruum orgaaniliseks tervikuks köögimööbliga.

Foto: Workstead

Veel võimalusi treppide nutikaks kasutamiseks.

Kapid ei pea kulgema ainult mööda seina ja vertikaalselt. Kui laed just ülimadalad ei ole, võib katsetada ka põranda tõstmist ja horisontaalset asjade paigutust.

Kuhu küll peita madrats, mida kasutavad mõned korrad aastas külla saabuvad külalised? Taas nutikas lahendus põrandapinna leidlikuks kasutamiseks.

Magamistoas, kus madalam lagi voodi kohal ei ole just määrava tähtsusega, tasub mõelda voodialusele panipaigale — tihti kipuvad teatud tüüpi voodite alla nagunii asjad kogunema. Miks siis mitte teha seda esteetiliselt ja tolmuvabalt?

Fotod 2x: digsdigs.com

Teine variant on kasutada ära voodipeatsi kohal olev ruum. Siin on voodi raamistatud tagasihoidliku joonega kappidega. Ära jääb ka mure, kuidas kujundada voodi taha jäävat tühja seina.

Ka köögis tasub mõelda ruumi maksimaalsele ärakasutamisele. Siin on kokkuhoid saavutatud lahedate nurgasahtlite näol.

Klassikaliseks lahenduseks on hästi läbimõeldud suured köögikapid.