Kõige soojem ja looduslikum ehitusmaterjal on naturaalne puit. Samas on hämmastavalt vähe naturaalsest puidust valgusteid. Üks Eesti ettevõtte on just selle niši leidnud ja valmistab käsitööna puidust valgusteid — www.woodled.eu.

Juba aastaid on Eestiski aktuaalseteks märksõnadeks käsitöö, öko, looduslähedus… Siit ka idee teha just töötlemata massiivpuidust valgusteid, sest ainult nii on iga valgusti oma nägu ja seega ainulaadne. Loodusest toodud materjalist loodud ese on ideaalne disainielement kodus. Praktiline külg on puidu suureks väärtuseks — vormi sellest valgusti või pudeliriiul. Ühtlasi välistab massivpuidu kasutus, et toodet hakatakse massidele tootma. Ja woodledi pudeliriiul pole pelgalt riiul pudelitele, vaid annab ka valgust.

Ka liimpuidule on meil vähe tähelepanu pööratud. Liimpuidust lambile saab küll anda kindlaid vorme ja stabiilsust, kuid jääb ära toote unikaalsus. Lähiajal on woodledil tulemas ka selles kategoorias välja tootegrupp, mis on inspireeritud massivpuidutoodetest.

Woodledil on ka grillisõpradele ja looduses puhkajatele mõnus ning praktiline toode: pudelikorv ja tulepakk ühes tootes. Lepast tulepakku on tehtud pudelihoidjad, keskel on süütematerjal ja pakk on varustatud linasest nööridega paku kandmiseks. Toode on ökoloogiline ja praktiline, seda on lihtne ja mugav kaasa võtta mere äärde piknikule või suvekoju. Woodled on lahenduse kogu Euroopas patenteerinud. Toode põleb ligi kaks tundi ja lepasüsi on ideaalne grillimiseks.

Nagu eestlastel ikka — kui jaanipäev läbi, siis hakkame valmistuma jõuludeks. Nii on www.woodled.eu kodulehel kindlasti väga ajakohased kingivariandid, kus põimuvad kaasaegsus ja looduslähedus.

Jaga
Kommentaarid