‟Eriti mõnus on just süüa teha, kui järvevaade paistab. Ema on mul pärit üle tee, isa 1,5 km kauguselt. Need on tõelised lapsepõlvemaad,ˮ ütleb pereema Veronika. Pere on maakodus nii tihti, kui vähegi võimalik.

Veronika armastab romantilist kujundusstiili, seda nooti on ka pere linnakodus. ‟Soovisin heledat, valgusküllast maakodu.ˮ Kõrgete lagedega elutuba on kodu kese, kust hargnevad teised ruumid. Magamisosa tehti omakorda saunast kaugemale — siis saavad esimesed unised rahulikult olla, kui teised järvevaatega sauna pikemalt mõnulema jäävad.

‟Me oleme abikaasaga koos hea tiim, tema on tugev tehnilistes küsimustes. Maaküttega köetava, ligi 200 m2 suuruse ‟targaˮ maja ülalpidamiseks kulub 67 eurot kuus. Mina tegelesin last oodates kujundusideedega. Meil oli põhimõte, et pigem teeme kauem, aga korralikult.“
Edasi loe veebruari Kodukirjast.

Katusekorter kesklinnas

Kui Terje ja Marko Tallinna kesklinnas asuva, sada aastat vana puumaja pööningupinna omanikeks said, oli selge, et tööd on sellest õdusa pesa ehitamiseks vaja kõvasti teha. Katus paistis läbi ja ka talad tuli välja vahetada. Koduks saamine võttis aega pea kaks aastat.

Tuli projekteerida toad, ehitada põrandad, uued seinad, sanitaarruumid ja trepp, panna soojustus ja kommunikatsioonid, rajada vahelaed ja vahekorrus. Must ja kohati läbipaistev paekivisein tuli nii magamis- kui elutoa jaoks sobivaks kohendada.

Et valgusest puudu ei jääks, vajas katusealune aknaid. Nii tekkisid ka aknalauad lillede tarvis. Iga jalatäis pinda oli arvel, seega soojustati ja sisustati võimalikult ruumisäästlikult.

Terje unistus oli sisustada uus kodu oma pere ajaloolise mööbliga. Kuid vanaema stiilipuhas vanamööbel oli aastaid tagasi maamajas varaste saagiks langenud ning samaväärse, just siia majja sobiva mööbli leidmine oksjonitelt ja antiigipoodidest oli üsna ajamahukas. Mööblitaastajate abiga suudeti restaureerida pööningult leitud vannitoauks ja hulk vana mööblit, mis sobib siia korterisse imehästi. Tapeedid leiti Mustri kauplusest. Vanast puidust on ka talad ja tugipostid ning veel on ajaloolise ilmega ka osa portselanist lüliteid, kontakte-pistikuid ja tekstiilkattega juhtmeid. Edasi loe ajakirjast.

Veel veebruari Kodukirjas:

  • Naine taastas üksinda oma lapsepõlvekodu Tartumaal
  • Kodu Hollandis, kus kohtuvad ka Stockholm ja New York
  • 3 lk Eesti disainerite uusimat loomingut
  • Lipumast oma metsa puust
  • Retsepte Eesti oma supertoitudest
  • Tee ise: põrandapadi, mööbli restaureerimine, aia planeerimine
  • Telli Kodukiri SIIT