JÄÄR (21. märts — 20. aprill)

Jäär on tavaliselt suurepärane majandaja, paadunud iseehitaja ja väsimatu kodukaunistaja. Need omadused teevad ta eriti ihaldusväärseks Kaksikutele, Lõvidele, Amburitele ja Veevalajatele. Kuna jääras on võimukust ja liidriainest, siis kipub ta dikteerima, milline peab üks õige kodu välja nägema, seda eriti aasta teises pooles. Jääras on ka piisavalt kadedust üleaedsete vastu, nii et kevadkuudel on tõenäolised konfliktid naabritega. Samas võib soov naabritest parem olla viia suvel mõne kodukaunistuskonkursi tippu.

Interjööris kipub punasega üle pingutama, seetõttu tuleks kasuks värvi- ja valgusteraapia.

Kinnisvaratehinguid on soovitav teha teisipäeviti. Jäära element on tuli, seega suitsuandur igas eluruumis pole mitte lihtsalt vajalik, vaid suisa kohustuslik. See võib olla äge, nagu pildil olev JALO suitsuandur.

SÕNN (21. aprill — 21. mai)

Sõnni kannustab aasta esimeses pooles kättemaksuhimu, seega on soovitav igasugustel ehitus- ja meistrimeestel oma töö Sõnni juures ülikorralikult ära teha. Sõnni ennast pole soovitav remonditööde ligi lasta, sest soov iga hinna eest töö lõpule viia võib kaasa tuua käepäraste materjalide kasutamise, mis viib vastuollu ligimeste arusaamisega ilust ja moodsast kodukujundusest.

Aasta teises kvartalis pole soovitav mööblit osta, sest tüütu tüli võib tõusta pelgalt mõne tühise niidijupi või kriimu pärast.

Sõnnil tasuks võimalusel vältida elu- või äriruumide jagamist Jääraga, aga kui see on möödapääsmatu, siis tuleks kindlasti suhted viia lepingulistele alustele.

Kodukujunduses tuleb kasuks sinakasroheliste ja siniste värvide kasutamine. Need võivad juhatada teed õnnele.

KAKSIKUD (22. mai — 21. juuni)

Kaksikuid saatev liigne tähelepanuvajadus võib eriti välja lüüa kevadel, kui nad kipuvad valimatult oma aeda nii-öelda „ägedaid“ taimi soetama. Seega tuleks perioodil aprill — juuli aianduskeskuseid vältida.

Kaksikutel on oht terve aasta jooksul kalduda elukestvale remondile, mis toob kaasa kestvad pinged ligimestega.

Kuna kaksikute element on õhk, siis võib nende juures täheldada ventilatsiooniprobleemide ületähtsustamist, seda eriti veebruaris ja augustis.

Koduse interjööri kujundamisel kaksikud sel aastal eriti ei hiilga, kuna nad arvavad, et on ise iga interjööri suurepäraseks ehteks.

Soovitav on siiski sügisperioodil panustada magamistoa värskendamisse, sest see võib tuua ootamatut põnevust intiimsuhetesse.

VÄHK (22. juuni — 23. juuli)

Vähil on käesoleval aastal keskmisest suurem tung suvekodu soetamiseks või olemasoleva suvila renoveerimiseks. Seetõttu võib ta aprillis võtta endale laenukohustusi, mida on hiljem keeruline täita.

Üleüldse tuleks Vähil hoiduda kodu soetamisega seotud laenudest ja muudest kohustustest, sest need lähevad vastuollu sooviga olla oma aja peremees ja teha ekstreemseid asju.

Kinnisvaratehingud õnnestuvad eriti Sõnni, Neitsi, Skorpioni või Kalaga.

Maja ostmise või üürimise korral peaks Vähk kindlasti jälgima, et maja number oleks tema õnnenumber 1, 5, 16, 24, 40, 65 või 89.

Hea aeg kommunaalmaksete ülevaatamiseks ja kontrolli alla saamiseks on mai-juuni.

Edu toob oranži ja valge värvitooni kasutamine kodukujunduses.

LÕVI (24. juuli — 23. august)

Piiritu optimism aasta alguses asendub jaanipäevaks kerge minnalaskmismeeleoluga, seega peaks Lõvi oma kinnisvaraküsimustega tegelema koheselt.

Eriliselt tuleks aasta esimeses pooles tähelepanu pöörata vee- ja kanalisatsioonitorustike toimimisele ning võimalike lekete ärahoidmisele. Kasuks tuleks kodukindlustus.

Üürisuhete korral on oht konflikti sattuda juulis ja septembris, seda Lõvi ülevoolava külalislahkuse tõttu, millega võib kaasneda vara rikkumine või sootuks hävimine.

Sisekujundusega tegeleb Lõvi hasartselt, majandusolukorra stabiilsuse huvides oleks soovitav mööbli, tekstiili ja kõiksugu aksessuaaride soetamiseks seada igakuine ülempiir.

Aasta teises pooles kogevad Lõvid palju hajameelsust, seetõttu on neil soovitav kasutada koduautomaatikat, mis oskab seadmed ise välja lülitada.

Samas peavad Lõvi lähedased valmis olema üllatuslikeks sisekujunduslahendusteks, kus nii mõnestki kardinapuust võib saada raamaturiiul ja vastupidi.

NEITSI (24. august — 23. september)

Neitside korraarmastuse tõttu on neil oht veebruaris ja novembris sattuda tolmuimejate ja puhastusvahendite müüjate küüsi, mis omakorda võib tuua hävingu rahakotis. Samas eneseteadlikkus kasvab ja enesetunne paraneb tunduvalt.

Aastale vajutab pitseri uudishimulikkus uute sisustustrendide vastu, kuid oma kodukujunduse suunalistes sammudes jääb Neitsi pigem konservatiivseks ja kokkuhoidlikuks. Intiimsuhetele tuleks kasuks diivani väljavahetamine.

Aiatööde osas võtab suveperioodil võimust pedantsus, mis võib lõpuks viia vaimsete probleemide ja eneseotsinguteni. Seega, kui kuskile on jäänud lebama mõni kuivanud leht või oksaraag, siis las nemad lebavad. Tervis on siiski meie kõige kallim vara!

KAALUD (24. september — 23. oktoober)

Kaalude elukaaslased võivad sel aastal end suhteliselt rahulikult tunda, sest eriti kolmandas kvartalis süveneb Kaaludel soov nädalate kaupa oma otsuste võimalike tagajärgede plusse ning miinuseid vaagida. Seetõttu pole Kaalud sel aastal kuigi aktiivsed kinnisvara soetamisel, renoveerimisel ega ka sisustamisküsimustes.

Kaalude tähemärgi all sündinud ei tohiks siiski valvsust kaotada, sest ligimesed püüavad peamiselt sisustuse osas Kaalu rahulikkust ära kasutada ning initsiatiivi endale haarata. Nii võivad justkui märkamatult koju tekkida mööbliesemed ning tekstiilid, mis toovad endaga kaasa halba aurat või suisa needust. Erandiks on sinised ja rohelised pajalapid ning vannitoavaibad.

SKORPION (24. oktoober — 22. november)

Skorpioni nägemus mugavast ja hubasest kodust võib käesoleval aastal olla teiste inimeste jaoks vastuvõetamatu või lausa hukutav, seetõttu tuleks hoiduda julgetest lahendustest nii aias kui eluruumides. Erandiks on panipaigad.

Kuna Skorpionid on kaunis intensiivse elurütmiga, siis püsib eriti jaanuaris ja mais oht teha kinnisvaratehinguid nii-öelda möödaminnes, mis omakorda võib kaasa tuua rahalise, aga ekstreemsematel juhtudel ka vabaduse kaotuse.

Samas on Skorpionid väga oskuslikud kireleegi sütitajad detailide abil — mõistatuslik vaasike kaminasimsil, vitraažike aknaruudul ja tundmatu lõhnaga lõhnaküünal diivanilaual võivad Skorpioni kodus septembrist detsembrini muuta järsult nii mõnegi külalise saatust.

Aasta algul on suur võimalus teha karjääri kommunaalmajanduse alal ja saada valituks korteriühistu esimeheks.

AMBUR (23. november — 21. detsember)

Amburi mässumeelsus võib ta sel aastal viia uue kodu otsingutele või ehitamisele, aga oskusliku suunamisega võib tema tuhin piirduda lehtla või välikäimla rajamisega.

Kõik neljapäeviti alustatud kodutööd on valdavalt määratud õnnestumisele.

Sisekujunduses eelistavad Amburid alateadlikult lillat, punast, roosat ja violetset, aga kui nende toonidega liialdada, võivad ligimesed hakata kooselu pelgama. Eriti tuleks nimetatud värvide kurjasti kasutamist vältida talvekuudel.
Amburi umbusk ei lase tal suvel soetada aiatöödeks vajalikke masinaid, seetõttu ootab teda ees palju rakset primitiivset käsitööd, mida ilmestab kauakestev viha kõigi maailma rõhujate vastu.

Aasta lõpus võib ilmneda ohjeldamatu soov lopsakas sisekujundus asendada skandinaaviapärase minimalismiga, kuid see võib päädida terve rea konfliktidega, mis viib endassesulgumiseni. Avanemine toimub alles jõulude eel.

KALJUKITS (22. detsember — 20. jaanuar)

Kaljukitse kinnisvara- ja koduteemalisi tegevusi iseloomustab sel aastal sihikindlus teha midagi ära või jätta üldse tegemata. Pigem viimast.

Samas on ta väga nõudlik ja suisa pedantne kõigi nende suhtes, kes jagavad temaga ühist eluruumi. Aprillis võib nõudlikkus päädida koduste sisekorraeeskirjade koostamisega.

Kokkuhoidlikkus ei lase Kaljukitsel kodutundesse palju investeerida, erandiks on oktoober, mis võib olla ideaalne kuu kodumasinate soetamiseks.

Kaljukitse kodus on siiski meeldiv viibida aastaringi, sest see annab puhtusega silmad ette kõigile teistele tähemärkide all sündinutele.

Suvel võib esineda ootamatuid väljaminekuid seoses elu- ja magamistoaga.

Juulis võib tekkida soov omada kinnistut maal, kuid reaalseid samme sellel suunal ei järgne, kuna Kaljukits ei soovi end mitme elukoha vahel jagada.

VEEVALAJA (21. jaanuar — 19. veebruar)

Kuna Veevalaja õnnepäevad on laupäev ja pühapäev, siis pole lootustki, et konflikte koduse kõpitsemise pinnal ei tekiks. Veevalajale lihtsalt ei sobi vabadel päevadel koduste remonttööde tegemine. Eriti valusalt annab see asjaolu tunda talvekuudel, aga ka sügisel.

Unistused ja inspiratsioon käivad selle tähemärgi esindajatel reaalsusest kaugel ees, seepärast tasub eriti kevadkuudel kulud kas või vägisi kontrolli all hoida, kui on soov vältida UFO-kujulise kasvuhoone kerkimist tagaaeda või triumfikaare rajamist maja ette.

Ka veevalajal on kalduvusi saada osaks elukestva remondi protsessist, seetõttu pole soovitav käesoleval aasatal mingit remonti ette võtta.

Küll aga võib suurepäraseid tulemusi anda ja armastust tuua eluruumide sisustamine augustis ning septembris.

KALAD (20. veebruar — 20. märts)

Kalade külalislahkus võib aasta keskel kätte tuua mööbli enneaegse kulumise ja sundinvesteeringud sisustuse uuendamiseks. Samas tasuks ostud jätta sügiseks, sest enne seda kipuvad mööblimüüjad Kala järeleandlikkust ära kasutama ja nii võib juhtuda, et koju satuvad esemed, mis on oma ostjat juba paarkümmend aastat oodanud ning millest sisekujundajad on hirmuga mööda käinud.

Koristamine võib sajaprotsendiliselt õnnestuda iga kuu 16. ja 25. kuupäeval, aga teatud usinus võib tabada ka nädalaste perioodidena märtsist juunini.

Suvel võib esineda kalduvust väikekodanlikkusele, mis omakorda võib kaasa tuua himu pitslinikute ja portselani soetamiseks.

Sügisel on Kaladel suur oht langeda ideede küüsi laiendada oma eluruume panipaikade, rõdude, trepikodade, pööningu või abikaasa arvel.