1. Kauni hoolitsetud aiaga kahekorruseline Villa Kleopatra. Hind 109 000 eurot.
Elamise esimesel korrusel on kasutusel kolm tuba ja uhke puuküttel pliidiga köök. Suurest elutoast pääseb verandale. Valgusküllasele teisele korrusele viib puidust trepp. Teisel korrusel kokku neli tuba, oma köök ja suur rõdu. Kinnistul veel korralik eraldi asetsev palkmaja, kus saab nautida saunamõnusid ja lisaks on selle hoone teisel korrusel suvetuba. Samuti asuvad kinnistul kasvuhoone, peenramaa, kaks garaaži, erineva suurusega kuurid ja loomulikult ei puudu väike mängumaja lastele. Sauna taga asub õdus katusealune, kus suitsuahi ja grillinurk. Jalutuskäigu kaugusel on maaliline Ahja jõgi.
Ajaloost: Valgemetsa küla kujunes 1930. aastatel ja sai Tartu haritlaskonna seas populaarseks suvituskohaks. Vaata lähemalt siit.

2. Uus palkmaja suvitamiseks või elamiseks! Hind 86 400 eurot.
Majas kaks magamistuba, avar elutuba avatud köögiga, pesuruum. Kahes suunas avaneb suur terrass (27,6 ruutmeetrit). Kohe lähedal kaunis järv, Ahja jõeni ligi 300 m. Kaugel pole ka Taevaskoda ja matkarajad. Vaata lähemalt siit.

3. Vanast elamu-laudast rekonstrueeritud kahekorruseline maja koos avara 1,5 ha suuruse kinnistuga. Hind 79 000 eurot.
Maja on veel ehitusjärgus, kuid juba kolmveerand tähtsamaid ehitustöid on tehtud. Uuele omanikule on piisavalt ideelist ruumi oma maitse järgi kujundada omanäoline kodu või suvemaja. Maja kasutatud vaid suveperioodil, kuid võimalik elada aasta läbi. Aed on haljastatud, ümber maja on kena muruplats. Lähimad linnad Põlva ja Võru asuvad umbes 15 km kaugusel. Vaata lähemalt siit.

4. Puhta energeetikaga ökokodu. Hind 157 000 eurot.
Võtmesõnadeks on looduslikud materjalid ja taaskasutus. Kombineerides valitud materjalid ürgväärtustega on tulemuseks ülimalt mõnusa puhta energeetikaga ökokodu, mis on rõõmuks ja toeks iga pereliikme enesetundele! Välisseinte soojustamisel on lisaks villale kasutatud pilliroomatte ja savi. Siseviimistluses annavad tooni naturaalne puit, savikrohv ja tadelakt, tagades maja loomuliku “hingamise” läbi eluks parima sisekliima — aastaringne väsimus väheneb olematuks ja allergiad annavad järele! Vaata lähemalt siit.

5. Vana veski ootab hakkajat omanikku! Hind 89 000 eurot.
Jõgehara Veski asetseb suurepärasel reljeefsel kinnistul, kordumatul ja looduskaunil vaikses kohas. Lähedal asub Pokumaa. Kinnistust möödub tähistatud matkarada. Kinnistul saavad kokku kaks jõge — Võhandu jõgi kohtub Kooraste järvest algava veerohke Sillaotsa ojaga, moodustades paisjärve. Tegemist on kõige suurema loodusliku langusega tervel Võhandu jõel! Kinnistul on 500 m jõepiiri.
Kinnistul on kaks hoonet — Vesiveski koos villavabrikuga ja elumaja. Lisaks on seitse vundamenti Võhandu jõe kaitsevööndis, mis ehitistena registris kirjas. Vesiveskist on säilinud hoone, seadmed vajavad renoveerimist. Osaliselt on säilinud veskikanal. Samas hoones paiknevast villavabrikust on säilinud hoone koos eelmise sajandi algusest pärit 100 aastat vanade eestiaegsete seadmetega.
Kinnistul paikneb ajaloolise väärtusega kaitseliidu asutajale ja vabadussõja kangelasele kindral Ernst Põdderile (kelle tegelaskuju on tuntud filmist Detsembrikuumus) kuulunud maja, mis on musternäidis 1920ndate ehituskvaliteedist ja arhitektuurist- säilinud on originaalseinad, põrandad, raudahjud, vundament ja isegi katus! Vaata lähemalt siit.

6. Kena ja paraja suurusega maakodu ootab uut pererahvast. Hind 102 000 eurot.
Elumaja rekonstrueeriti aastal 2014, kõrvalhooned (vana saun, kuur-laut, kuur ja võlvlagedega kelder) on ehitatud varasemal ajastul. Elamut kütab suur ahi, köögis puupliit, pesuruumis elektriline põrandaküte. Alumises magamistoas Lõuna-Eestile omane leso. Siseruumide viimistluses on kasutatud looduslikke materjale. Põrandatel naturaalparkett (põhikorrusel tammeparkett), pesuruumis ja esikus keraamilised plaadid. Seinakatted: tellis, puhastatud palk, krohv, pesuruumis kiviplaadid, leiliruumis puit.
Kõlleste vald on looduslikult kaunis koht — elujõuliste metsade ja hoolitsetud talumaastike süleluses peitub mitmeid järvesilmi ja maalilisi jõeorge. 700 m kaugusele jääb Piigaste oja ja 1,3 km kaugusele Krootuse veehoidla. Ümbruskonna metsad on marja- ja seenerohked. Lähipiirkonna metsades ja järvede kallastel on mitmed RMK puhkekohti, palju mõnusaid matkaradu nii jalgsi kui ka jalgrattaga kulgejale. Vaata lähemalt siit.

Kui sind köidab aga enam Võrumaa, siis vaata kauneid suvekodusid siit.

LOE VEEL: