Ettevõte toob klientideni kõik kardinamaailma trendid, aitab leida aknakattelahendusi ka kõige keerukamasse kohta ning valmistab kiirelt ja kvaliteetselt just sobivad kardinad.

„Meie salongis saavad kliendid näha tootenäidiseid ja valida koos kogenud meeskonnaga välja parima lahenduse kodu või organisatsiooni jaoks. Peamiselt keskendume tekstiilkardinate tootmisele, aga pakume ka tehniliste aknakatete lahendusi,” tutvustab HarmTex Design OÜ juhataja Kadi Härma.

Peamiselt on ettevõte HarmTex fokusseeritud tekstiilkardinate tootmisele, aga pakutakse ka tehniliste aknakatete lahendusi.
„Lähtume oma töös põhimõttest, et kui klient tellib uusi kardinaid, soovib ta teha seda koostöös oma ala asjatundjatega, meeldivas keskkonnas, sõbralikult suheldes ja kiirelt. Tulemus peab kindlasti olema ilus ja kvaliteetne. Panustame tõesti palju, et meie teenindus oleks meeldiv ning lõpptulemus saaks üheskoos mõeldes ilus, kvaliteetne ja funktsionaalselt hästi toimiv. Kõik peab sündima kliendi jaoks võimalikult mugavalt.”
Lisaks on meil oma paigaldusmeeskond, kes käib kliendi juures ka mõõte võtmas, pakkudes vajadusel kliendile ka erinevaid lahendusi siinide ja kardinate paigaldamiseks.
Kadi Härma, HarmTex Design OÜ juhataja

HarmTex kasutab toodete valmistamisel ainult väga kvaliteetseid materjale. Meie klientide lemmik on Kreeka kangatehas IFI Designs and Colors, mis pakub kvaliteetseid, unikaalseid ning suurel hulgal naturaalse koostisega kangaid.

„Meie meeskonda kuuluvad pikaajalise kogemusega õmblejad, kes valmistavad kardinaid salongis kohapeal ja saavad kliente vajadusel kohe nõustada. Lisaks on meil oma paigaldusmeeskond, kes käib kliendi juures ka mõõte võtmas, pakkudes vajadusel kliendile erinevaid lahendusi siinide ja kardinate paigaldamiseks. Lõpuks, kui töö on tehtud ja kardinad paigaldatud, antakse viimane lihv veel kohapeal, kui juba rippuvad kardinad üle triigitakse, et kõik oleks ideaalne,” märgib Kadi Härma.

Aina nõutumaks on muutunud mootoriga kardinalahendused

Materjalivalik on täna väga kirju. Igal aastal tuleb juurde uusi kangakollektsioone, mida annavad suuremad kangatehased välja inspireerituna kogu maailma sisustustrendidest. Samuti tuleb juurde uusi kardinariputussüsteeme ja kardinate valmistamisvõimalusi.

Viimaste aastate huvitavam muutus materjalide osas on termokangas, mis on läikiva tagakihiga ning mille funktsioon on peegeldada tagasi valgust ja soojust, hoides ruume ülekuumenemise või jahtumise eest.
Kadi Härma, HarmTex Design OÜ juhataja

Viimaste aastate huvitavam muutus materjalide osas on termokangas, mis on läikiva tagakihiga ning mille funktsioon on peegeldada tagasi valgust ja soojust, hoides ruume ülekuumenemise või jahtumise eest. Samuti pakuvad klientidele huvi tulekindlad ning akustilised kangad, mida järjest enam erinevate variantidena salongi saabub.

Ilmselt paistavad inimestele uuendustena silma eelkõige süsteemid, millele kardinaid riputatakse. Huvi pakuvad kergesti libisevad ja imekitsad kardinariputussüsteemid, millel saab kardinaid juhtida nii käsitsi, nööriga kui ka motoriseeritult puldiga. Samuti on üks suuremaid hitte nöörliugurite abil kardinavolti fikseerivad lahendused, mis jätavad unustuste hõlma tüütu kardinate korda sättimise.

Kadi Härma sõnul on aja jooksul muutunud paremaks igasugused motoriseeritud lahendused nii siinide kui ka tehniliste kardinate näol. „Tänasel motoriseeritud siinil liiguvad kardinad nii vaikselt, et kuulda on ainult kardina sahinat ning tavapärane on ka kardinate ühendamine nutikodu võimalustega. Kui näiteks kettsüsteemiga roomakardin on paras müraallikas, siis motoriseeritud roomakardin on kordi vaiksem lahendus.

Tihti tekib küsimus, milleks on motoriseeritud lahendusi tarvis? Meie hinnangul tuleb vajadus tänapäeva arhitektuurist: aknad on väga laiad ning kõrged, vahel ka läbi kahe korruse. Kui aknapinda on palju, siis on ka aknakatteid palju – lihtsam on mitut rulood või roomakardinat puldist korraga kui ükshaaval üles alla liigutada. Kui kardin ulatub mitu meetrit laiusesse ja rohkem kui kolm meetrit kõrgusesse, on kardina säästmiseks mõistlik juhtida neid motoriseeritult või vähemasti nööriga.”

Loomulikult on muutusi ka tehniliste kardinate valdkonnas. Täna on HarmTexi enimostetud tehniline kardin voldikkardin. „Inimesed armastavad privaatsust, aga samas soovivad tuppa võimalikult palju valgust. Ülalt ja alt avatav voldikkardin võimaldab seda suurepäraselt. Ka siin peavad tootjad konkurentsis püsima ning aasta-aastalt parimaid kangaid ja süsteeme pakkuma!”

Millal on õige aeg kardinaid valida?

„Kuidagi on juurdunud arusaam, et kardinad ja just kardinakangas on viimane sisustuselement interjööris. See tuleneb tõenäoliselt sellest, et kardinate valikul peetakse kõige olulisemaks kardinakangast. Ent tegelikult võib juhtuda nii, et lahendus meelepärasest kangast kardina riputamiseks on kesine,” tõdeb Kadi Härma, kelle sõnul võiks kardinalahenduses olla kanga valimine teisejärguline tegevus, sest värvi ja mustri valimise võib jätta ühte aega teiste siseviimistlustoodetega, nagu tapeet, seinavärv ja põrandaplaadid.

Kardinalahendus ise võiks olla läbi mõeldud juba projekteerimise käigus, sest parim kardinalahendus – olgu selleks siis klassikalised rippuvad külg- ja päeva-, rooma-, paneel- või hoopis tehnilised kardinad, nagu voldikkardinad ja rulood – tuleb paika panna just projekteerimisel. Projektil saab kenasti näha, kas kardina riputamiseks soovitava süsteemi tarbeks jääb nii kõrgusesse kui ka laiusesse parasjagu ruumi, et tuba saaks piisavalt pime ning interjöör piisavalt kaunis ja hubane. Projekteerimisel saab panna paika ka motoriseeritud kardinate tarbeks vajaminevad vooluallikad.

Mustrid on muutunud julgemaks, värvid sügavamaks

Eesti inimesed armastavad endiselt lihtsaid ja funktsionaalseid lahendusi ning kardinakanga tooniks valitakse enamasti põhjamaiselt omased toonid. Samas leidub ka julgemaid kliente, kes on kaasa läinud näiteks eelmisel aastal hoo sisse saanud sügavate toonide ja sametkanga trendiga ning tunnevad aina suuremat huvi ka julgemate mustrite vastu.

Uuemates kangakollektsioonides leiavadki palju kasutust nii geomeetrilised kui ka lillelised mustrid, mida on üksjagu kangastel ka reljeefselt kasutatud. Nii mustriliste kui ka ühevärviliste kangaste puhul on näidiste korduvad trenditoonid beež, kollase variatsioonid, sügavsinine ja -punane, mahe roheline ja telliskivioranž. Materjalide poolest armastavad nii kangatootjad kui kliendid ka osaliselt naturaalse koostisega kangaid.
Tartu kesklinnast vaid neljaminutilise autosõidu kaugusel asuva Kalose maja näidiskorteri magamistuba, sisekujundaja Kadi Tallermo.
Tegumoe poolest armastatakse suuremalt jaolt lihtsaid siini alt laines rippuvaid kardinaid, kas mahatoetuvana või pisut põrandast kõrgemal rippuvana. Endiselt on populaarsed ka roomakardinad, mille kasutust näeme hästi palju lastetubades. Roomakardinaid soovitakse nii ühevärvilisi kui ka tihtilugu just lastetubades mitmevärvilisi.

Praktilise poole pealt soovitakse elutubadesse funktsionaalseid aknakatteid, mis laseks ruumi piisavalt valgust, aga samas tagaks privaatsuse ja kaitseks ruumi liigse päikese eest. Magamistubades soovitakse saavutada maksimaalset pimedust. Taas tuleb rõhutada, et ainuüksi kangast siin alati ei piisa – magamistubades on vaja vastavaid tingimusi ka ehitusliku poole pealt.

Rulood, mis öösel helendavad.
HarmTexi juhi sõnul on kõik projektid omanäolised ja huvitavad. „Eelkõige naudin ikka selliseid, millest on endal ka midagi õppida: äärmiselt harivad ja huvitavad on sellised objektid, kus saame midagi uut katsetada ning loomulikult on huvitavad kõik sisekujundajatega koostöös valminud objektid. Väga uudne koostöö oli näiteks IT-firma WEB-Ekspert ruumide kujundamisel koostöös Palazzo Interiorsi sisekujundaja Airita Aimiga. Tavapäraselt oleme ju harjunud kontoritega, kus aknakatte lahenduseks on ruloo.”

Kuigi HarmTexi salong asub Pärnus aadressil Rüütli 29, siis töid teostatakse üle Eesti. Mullu olid ettevõtte klientidest ligi pooled väljastpoolt Pärnut ja nii ongi praegu arutluse all laienemine Tallinnasse või Tartusse või mõlemasse linna.

Üks uus väljakutse ootab HarmTexi salongi ees juba aprillis, mil osaletakse sisustusmessil Interjöör 2019. Vaata lisaks www.harmtex.ee.

HarmTex Design tuleval messil Interjöör 2019, sisekujundajad Airita Aim, Gea Grents, Palazzo Interiors OÜ.
Jaga
Kommentaarid