1. Eestis kõige kallim müügis olev maakodu on praegu saadaval Noarootsis. Hind 426 000 €.

Tervel majapidamisel on ka oma põnev ajalugu, mis sai alguse vahetult enne II maailmasõda. Praegused omanikud ostsid majapidamise Johannes Admani vennalt, kes oli pärija. Johannes oli küla üks haritumaid poissmehi, pidades hävinud küla palvemajas teenistusi. Elas ainult vana eesti aja järgi, keeldus elektrist ja sellega kaasnevatest "hüvedest" ning pidas väga suurt mesilastarude kolooniat. Vaata lähemalt siit.

2. Kui otsid suveks talumajaromantikat, siis võid selle leida Pärnumaalt Varbla vallas. Hind 330 000 €.

Suurepärane suvila, privaatsust ja rahu otsivale romantikule või kalamehele! 2003. aastal valminud kvaliteetne rookatusega palkmaja asub väikesel saarel. Erinevatel aegadel on saart kutsutud Kõrksaar, Kõrgesaar, Kõrgessaare laid, Kõrksa, Poistesaar jne. Ligipääs ainult kas paadiga või mööda 130 m kivimuuli (seda ainult madala veetasemega). Vaata lähemalt siit.

3. Väike ja armas suvila, kus uus ja modernne on segatud vana aja atmosfääriga. Hind 275 000 €.

Juminda poolsaare tipus asuv mereäärne suvilakompleks koosneb kolmest hoonest. Vaata lähemalt siit.

4. Lõuna-Eestis Helme vallas võib suvekodu asemel ka sootuks lossiomanikuks saada. 20. saj algusaastate arhitektuuripärl Lõuna-Eestis. Hind 275 000 €.

Holdre loss (ehitatud 1910.a.) on üks ilmekamaid juugendstiili ehitisi Eestis, mille on projekteerinud üks Riia parimaid arhitekte Otto Wildau (1873-1942), kes tegutses peamiselt mõisaehituse alal (projekteerinud muuhulgas ka Taagepera lossi, Peetri härrastemaja Viljandimaal ja Läti aladel asuva Veckarki). Nii Taageprea kui ka Holdre mõis said rahvusromantilise suuna art nouveau eredaks näiteks. Suuremad ehitustööd algasid 1909. aastal, kui selle koha ostis Woldemar Dimitri von Ditmar. Ilmselt tegi ta seda Taagepera mõisa omaniku Hugo von Stryki soovitusel. Vaata lähemalt siit.

5. Imeliselt kauni looduse keskel asuva Pipi kodu moodi suvekodu saab soetada endale Saarde vallas Laiksaare külas. Hind 200 000 €. Vaata lähemalt siit.

6. Tõeliselt unikaalse talukompleksi aastast 1919 saab soetada Läänemaale. Hind 195 000 €.

Unikaalne talukompleks aastast 1919. See muistne, valdavalt maakiviehitistest koosnev talukompleks on Vabaõhumuuseumi poolt äramärgitud E-kultuuripärandis. 1,7 ha kinnistul, mida piirab ligi 100-aastane kuusehekk, paikneb kuus hoonet, mis on rajatud aastatel 1919-1938. Elumaja (rehielamu) on ehitatud 1925. aastal freesitud palgist ja maakividest. Vaata Tuudil asuvat suvekodu lähemalt siit.

LOE VEEL: