1. Sahtlite sisu

Ka kinnised sahtlid vajavad regulaarset puhastamist ja muutuvad samamoodi tolmuseks ja mustaks nagu avatud riiulidki. Kui sahtlid on mustad, muutuvad mustaks ka asjad, mida sinna asetad. Mõtle näiteks aluspesule, mille pesed puhtaks ja asetad seejärel tolmusesse sahtlisse… Oluline on koristada ka köögisahtleid, kuhu koguneb toidupuru ja mis on ideaalne kasvulava bakteritele.

2. Rulood ja kangast kardinad

Kardinatele koguneb aja jooksul meeletult tolmu. Ruloode puhastamine ei tähenda aga seda, et tõmbad niiske lapiga, mis on juba kõikjal käinud, korra üle ja ongi puhas. Paar korda aastas peaks rulood alla võtma ning vee ja seebiga korralikult puhtaks küürima. Kardinaid saab edukalt puhastada tolmuimejaga ja osad tekstiilid kannatavad ka masinpesu.

3. Madratsid

Voodipesu iganädalane pesemine on elementaarne. Kuidas on lood aga madratsiga? Ka madrats muutub aja jooksul tolmuseks ja mustaks ning sinna võivad pesa teha mitmesugused elusorganismid, mis puutuvad kokku puhta voodipesuga. Madratseid peaks puhastama kas tolmuimejaga või aurupuhastajaga.

4. Voodialune

Lihtsalt sellepärast, et sealt pole mustust näha, ei tähenda, et seda seal ei ole. Tõenäoliselt on puhastamata voodialune täis tolmurulle ja muud mustust. Eriti halvasti mõjuvad mustad voodialused allergikutele. Voodialust põrandat peaks aeg-ajalt ka pesema.

5. Koristusvahendid

Vaatamata sellele, et koristusvahendite abil saab muuta ruumi puhtamaks, peab aeg-ajalt puhastama ka koristustarbeid. Näiteks hari, mida kasutad tolmu kogumiseks ja põrandalt sodi kokku pühkimiseks, muutub aja jooksul mustaks.

6. Diivan

Diivanit peaks tolmuimejaga puhastama vähemalt korra nädalas. See on põhiline koht, kus inimesed istuvad ja mis muutub kiiresti mustaks. Mustus diivanil ei ole võib-olla alati nii hästi märgatav, sest mõni tekstiil suudab mustust suurepäraselt maskeerida.

7. Aknalauad

Selle asemel, et aknalauad musta tolmulapiga kiirelt üle käia, kasuta korralikku tolmuimejat ja võib-olla isegi niisket lappi. Aknalaudadele koguneb meeletult tolmu ja tavaliselt on need väga mustad.

8. Arvutiklaviatuur

Klaviatuuri vahele koguneb aja jooksul tolmu ja muud sorti puru. Seetõttu on tolmuimejaga klaviatuuri puhastamine hädavajalik. Lisaks võib klaviatuuri aegajalt antiseptikumiga üle käia, sest klaviatuur on telefoni kõrval üks enim katsutavaid esemeid meie elamises.

Allikas: countryliving.co.uk

LOE LISAKS: