1. Suured ja kohmakad nahkdiivanid ja -tugitoolid

1990ndatel ihaldatud massiivsete nahkdiivanite hiilgeaeg on juba ammu minevik. Rasked mööbliesemed võivad sobituda küll suurtesse ruumidesse, kuid pisemates ja keskmise suurusega tubades mõjub kohmakas diivan üleliigselt, röövides nii vaba pinda kui ka valgust. Kui soovid, et sinu elamine oleks värskem ja kaasaegsem, vali sinna õhulise vormiga diivan. Et hetkel on moes erinevad värvid, siis tasub kindlasti katsetada ka julgeid ja kirkaid toone!

2. Hiigelsuured vaibad

Praegused sisustustrendid soosivad põrandatel naturaalset puitu ja elegantset kalasabapareketti või hoopis karget betooni, millele sobivad vaibakesed asetada. Vähesed tulevad selle peale, et matta paksu vaiba alla kogu põrandapind. Seega, kui soovid värsket ja õhulist interjööri, väldi kõike, mida on liiga palju. Vaip on kahtlemata vajalik sisustusaksessuaar, aga ainult siis, kui see sobib oma proportsioonidelt ülejäänud ruumiga.


3. Palju vanamoodsat mööblit

Kuigi eklektika on moes ning antiigi ja retromööbli segamine kaasaegse mööblidisainiga mõjub vägagi värskendavalt, siis liiga palju vana mööblit muudab interjööri jällegi vanamoodsaks. Kui sul juhtub olema palju väärtuslikku päranduseks saadud mööblit, kuid soovid sellegipoolest interjööris pisut kaasaegsemat ilmet luua, siis kombineeri möödunud aegadest pärit asju uute ja modernsetega ning jälgi, et ka siseviimistlus oleks helge ja värske.

4. Terrakotatoonides kahhelplaadid põrandatel ja seintel

Terrakota on interjööris värvina iseenesest igati teretulnud. Suured tellispunased seinad kontrastis valge ja mustaga mõjuvad igati stiilselt, kuid toon-toonis oranžid plaadid seintel ja põrandatel mõjuvad liiga ahistavalt. Et saavutada värske mulje, vajab ruum ka valgust ja kontraste.

5. Liiga palju männipuitu

Naturaalne puit on iseenesest suurepärane viis oma elamisse soojust ja hubasust tuua. Kui aga vooderdada seinad, põrandad ja laed männipuiduga ning osta sisse ka männipuidust mööbel, võid olla kindel, et sinu kodu meenutab 1990ndate unelmat või sauna eesruumi. Puit on hea valik, kuid seda mõistlikus koguses.

6. Liiga palju pruuni värvi

Pruun värv mõjub rusuvalt ja raskelt ning muudab ruumi hämaraks ja süngeks. Pruune ja beeže toone kasutatakse palju just hotellitubades, sest puhtuse seisukohalt on tegu vägagi praktilise värvilahendusega ja plekid vaipadel-tapeetidel ei tule seda tooni interjööris esile. Samal põhjusel ei mõju aga pruunid toonid just kuigi koduselt ning selles paletis ruum meenutab pigem hotelli- või kontoriruume, kus puudub kodule omane hubasus, omapära ja värskus.

7. Kreemitorti meenutavad kardinad

Grandioossed kreemitorti meenutavad pitskardinad ja aknalaudadele kogutud nipsasjad nagu portselanist koerakujud ja teekannukesed viivad mõtted vanaemade kodudele. Viimastega on paljudel muidugi helged mälestused, kuid kui soovid värsket ja moodsat kodu, siis vali akende ette midagi lihtsamat ja praktilisemat.

8. Vana ja võidunud tapeet

Aastakümnetetagused tapeedimustrid võivad iseenesest põnevad olla ja ka tänapäeva tapeeditootjad ammutavad inspiratsiooni ajaloolistest mustritest. Kui aga vana tapeet juhtub olema ka pleekinud, määrdunud ja kohati rebenenud, siis näeb ka interjöör luitunud ja rääbakas välja.

LOE LISAKS: