Just nimelt selline haruldaseks muutuv hoonetüüp hakkas mõni aasta tagasi huvitama kinnisvaraärimees Indrek Raudset, kes pidas plaani rajada Saaremaale puhkemaja.
"Olin sobivat hoonet juba tükk aega otsinud ja oma plaanidest ka kõikidele sõpradele-tuttavatele rääkinud. Ning kui siis Kotlandi mõis müüki tuli, sain sellest tänu neile teada ja ostmise otsus tuli kiiresti," ütleb Raudne. 

Veel Maakodus...

  • "Eesti kauneima maakodu" konkursil mullu suvekodude kategoorias finaali jõudnud Silla talu ja selle kõrvalhooned Viljandimaal pole kunagi varem olnu nii heas korras ja uhked. Kunagine moonakamaja olnuks hukule määratud, kui peremees Jaak Puskar koos oma lähedastega poleks käiseid üles käärinud ja talukohta taastama hakanud. Seda, et siin peres tööd ei kardeta, on talus näha igal sammul.

  • Igal puidul on oma lõhn ning isegi kõige paksema puukoore all peituvad põnevad värvid ja mustrid – seda teab imelisi puidust disainesemeid loov Andres Ansper Päikesepuu OÜst. Mitmed tema tehtud kausid, rääkimata lambivarjudest, on valminult sama õhukesed kui portselan ja munakoor. See näitab treipingi kasutamise meisterlikkust. 
  • Räpina aianduskooli õppejõu Reet Palusalu uhke lilleaed Räpina lähistel Nulga külas on palju aastaid pakkunud aiasõpradele võimsaid elamusi, siinsetel peenardel on ühtlasi ka Eesti üks suurimaid püsilillekollektsioone. Pooleteise hektari suurune iluaed on justkui elav õpik sellest, mida Reet Palusalu on Räpina aianduskoolis paljude aastate jooksul õpetanud ehk siis aiakujundusest ja lillepeenarde komponeerimise peenest kunstist.
  • "Värvid lillepeenras" artiklite sarjas kirjutab meie aiatoimetaja Jaan Mettik seekord musta värvi õitsejatest. "Looduses on musti õisi väga vähe. Õigemini pole neid peaaegu üldse, sest mustaks peetavad õied on tegelikult kas väga tumepunased või eriti tumelillad. Kuna inimestele aga meeldivad erakordsed asjad, on nad aretanud rohkelt nii „mustade“ õite kui „mustade“ lehtedega taimi," kirjutab ta.
  • Taimekaitse rubriigis kirjutab Eesti Maaülikooli teadur Eha Kruus seekord rooside kahjuritest ja haigustest. Kuidas pahalasi ära tunda ja mida haigestunud taimega ette võtta, saate lugeda ajakirjast.
  • Mida teha vana uksega? Maja ümberehitusest üle jäänud vana ust ei tasu kunagi ära visata. Mööblisahvri perenaised Laili Randmaa ja Piret Parts leidsid toreda eaka sahvriukse ning meisterdasid sellest nägusa valamulaua.
  • Maakodu annab nõu, kuidas rajada koduaeda tiiki ja kui palju kulub selleks raha.
  • Räägime loodusvärvidest, mis sobivad seinu katma ja sellest, kuidas seinale mustrit kanda. 
  • Et Maakodu tähistab juulis oma 26. sünnipäeva, täname oma lugejaid ja tellijad ajakirja vahendusel imelise lillekimbuga, mille valmistasid Vintage Rose floristid. Suvisele sünnipäevalauale pakub retsepte meie köögitoimetaja Dagris Punder.
  • Osta värske Maakodu poest või telli SIIT.
  • Head lugemist!