130. ruutmeetril paiknev peremaja Amsterdami südalinnas on rajatud endisesse pagarikotta ja kulgeb läbi kolme korruse. Eri tasapinnad on sisekujundajale andnud võimaluse kombineerida omavahel erinevaid värve, materjale ja stiile ning kujundada mõni nurgake eriliselt intrigeerivaks. Pere lemmik on avar elutuba, kus loovad hubasust suured mustrid ja padjad. Metallist tööriistariiul on saanud juurde paar iludetaili täiendavate jalgade ja piirete näol.

Ka värvidega ei ole elamises koonerdatud. Sügavrohelisele tapeedile on kontrastiks toodud valged seinad, mis lubavad aksessuaaridega vabamalt mängida. Nii ongi diivan lõbusalt roheline ja au sees kunstiteosed.

Omavahel on kombineeritud antiiki ja retrot, mis loob pisut eklektilise, kuid koduse ja sooja ilme.

Ära märkimist väärib ka säästlik ruumikasutus. Trepialune pind on muudetud panipaikadeks, mistõttu puudub vajadus täiendavate kappide järele. Kodukontor hiilgab korraliku kirjutuslauaga, mille taha mahub töötama lausa mitu inimest. Laua jalad pärinevad vana õmblusmasina küljest, töötasapind on eraldi juurde tellitud.

Omaette vaatamisväärsus on lihtne, kuid väga eriline köök, mis jääb otsapidi trepi alla. Sel põhjusel on asendatud ülemised köögikapid avatud riiulitega. Tulemus on avar ja õhuline. Ka siin sekundeerib valgele rõõmus heleroheline, mis loob omakorda väga omanäolise koosluse seinas asuvate vanamoodsate "sööklaplaatidega".

Peeglite imepärane omadus muuta ruume suuremaks ja valgemaks toimub hästi ka köögis!

Kui elutoast leiab antiiki ja retrot, siis söögituba räägib hoopis kolmandat keelt. Vana talumööblit on pisut korrastatud, kuid mitte üleliia, et säilitada selle rustikaalseid jooni.

Kes ütles, et söögitoolid peavad pärinema ühest komplektist? Päevinäinud talutoolide kõrval näeb ka aiamööblit ja trendikaid tikkjalgadega plastiktoole.

Viimasel korrusel asuv magamistuba paistab silma kõrgete lagede ja rohkete akendega. Et olemasolevat valgust veegi võimeldada, langes siinne värvivaik valge kasuks.

Maja kõige tagasihoidlikum ruum on vannituba, mis mõjub ülejäänud elamise kõrval ehk liigagi lihtsalt ja tavaliselt. Tähelepanu väärib läbipaistvate seintega dušinurk, mis on pisikeses ruumis praktiline lahendus ja aitab vannitoal suuremana paista.

  • Kui soovid selles kenas korteris peatuda, saad seda teha majutusportaali Airbnb vahendusel.

LOE LISAKS: