1822. aastal ehitatud ja 2003. aastal renoveeritud palkmajas on 232 ruutmeetrit elupinda, lisaks kuulub eramu juurde 10 hektarit maad põhjapõdrafarmiks. Maja väärtus on hinnatud 629 830 eurole ja seda hoolimata kaugest ning peaaegu olematu inimasustusega piirkonnast. Vaata, millised toad elamises asuvad!

Elutuba

Maja peakorrusel tervitab saabujat avar elutuba, mille keskmes asub jõekividest laotud hiiglaslik kamin.

Hubases elamises domineerivad puidu kõrval punased värvid ja rustikaalse hõnguga talumööbel.

Oma koht on ka naturaalsetel vanikutel ja kosutavatel maiustustel.

Suur maja mahutab kolm magamistuba, mis pakuvad kõik imelisi vaateid ümbritsevale talvemaastikule. Jõuluvana enda magamistoas paistab silma massiivne antiikvoodi ning tundub, et ajaloost ja traditsioonidest peetakse peres lugu.

Kaminatega ei ole kokku hoitud ka külalistetoas. Jalgu hoiab soojas mõnus ja paks põrandavaip.

Põhjamaist meeleolu aitab luua massiivne männipuust nari, mis on valminud eritellimusel. Sisevooderdusena on kasutatud samuti asukohale omast männipuitu.

Jõuluvana köök on tõeline unistus küpsetisi hindavavale perenaisele. Kaasaegne ahi on programmeeritud kaheteistkümnele erinevale režiimile, millega valmistada erinevaid piparkooke ja jõuluhõrgutisi.

Söögilaud on loomulikult alati kaunistatud värskete vanikute ja maitsvate küpsistega.

Jõuluvana kodus müttavatele päkapikkudele on loodud eraldi tuba, kus meisterdatakse aastaringselt headele lastele mänguasju. Jõuluvana enda töönurgas asub hiiglaslik kirjutuslaud, kus kingisoove lugeda ja kirjadele vastata.

Et jõuluvana on traditsioone hindav inimene, ilutseb kirjutuslaual kaasagese arvuti asemel hoopis vanaaegne kirjutusmasin. Ka jõuluvana proua jääb truuks vanadele headele masinatele — kingisokid ja päkapikumütsid õmmeldakse siin majas vanal ja väärikal õmblusmasinal.

Vannitoast ei leia trendikaid keraamilisi plaate ega mosaiiki. Ka siin on jäädud truuks rustikaalsele stiilile, mida täiendavad jõuluteemalised aksessuaarid.

Esikus on ootevalmis jõuluvana tööriietus ja koht mugavatele saabastele, millega võimalikult paljudesse peredesse jõuda!

Allikas: zillow.com

LOE LISAKS: