Nii pretensioonika kodu kujundamisest sai loomingulisele paarikesele aga omamoodi hobi ja väljakutse. Kui kuus aastat kujundatud interjöör lõpuks valmis sai, otsustati, et aeg on osta uus veesõiduk ja asuda uuesti sisustamise kallale. Teise “suvekoduga” aga lugu ei lõppenud ning pidevast sisekujundamisest sai omamoodi eluviis. Praegu kuulub fotograafist Carmenile ja tema puusepast abikaasale Ed’ile viis omanäolist kodu, millest enamik on antud üürile.

Paari enda koduks on 200-ruutmeetrine jõepraam, mis sisaldab kõike, mis ühele kaasaegsele kodule kohane. Kodu keskpunktiks on suur ja valgusküllane avatud köök, mida ümbritsevad lintaknad. Akendest avaneb maaliline vaade Amsteli jõele ja Amsterdami kesklinnale.

Praamist teeb tõelise unistuste kodu hoolikalt valitud sisustus. Perenaise lemmikuks on möödunud sajandi keskpaigale omane skandinaavia disain. Köögimööbel, söögilaud ja selle kohal rippuvad valgustid on elanike enda disainitud.

Hiiglaslikku elamisse kuulub kuus tuba, neli vannituba ja eemaldatava katusega siseõu, mis on kasutatav aastaringselt.

Jaapani stiilis magamistoast õhkub helgust ja rahu. Laevas on kasutatud ohtralt väärispuitu — peamiselt laevaehituses tüüpilist tiiki.

Magamistoa kõrval asub avatud planeeringuga vannituba.

Elutuba on sisustatud mugava retrodiivani ja tugitooliga. Külmemale perioodile mõeldes on ehitatud ruumi ka pisike puuküttega ahi.

Nii seda kui ka teisi jõel asuvaid kodusid on võimalik lühemaks või pikemaks perioodiks rentida. Vaata täpsemalt SIIT.

LOE LISAKS: