IKEA juhid tajuvad aastal 2020 trendikat sisustuspoodi kui kesklinna sobituvat moodsa arhitektuuriga ostukeskust, mida rikastavad rohelised terrassid, kohvikud ja restoranid. Parklat südalinna kaubamaja juurde teadlikult ei planeeritagi. Ühest küljest tingib sellise muutuse asukoht, teisalt jälle soovitakse kliendiharjumusi kaasaegsemaks muuta ning pakkuda mugavamat ostlemist. Uues poes saab tutvuda näidistega ning sobiva kauba välja valida. Raskeid pakke autosse tarima ei pea, sest kaup toimetatakse kliendile koju kulleriga. Lisaks on juba ammu märgata trendi, kus suurlinnas elavatel inimestel lihtsalt ei ole autot, millega äärelinna raske kapi või köögimööbli järele sõita.

Seitsmekorruselise hoone projekti taga on kohalik büroo Querkraft Arhitekten. Maja fassaad meenutab hiigelsuuri riiuleid, kuhu on plaan kasvama panna rohkem kui 160 puud.

Pood hakkab paiknema neljal alumisel korrusel. Kaks viimast täidetakse meelelahutuslike tegevustega ning kõige ülemiselt korruselt pääseb rohelusega täidetud katuseterrassile.

Ehitusega alustati juba jaanuarikuus ning hoone valmimist on oodata järgmiseks aastaks.

Allikas: IKEA / Visuaalid: Querkraft Arhitekten