Tõeliselt õdusa meeleolu loob loomulikult elav tuli ja praksuvate puudega kamin. Kui koju pole võimalik lõõri ehitada, siis aitab meeleolu luua ka n-ö “meeleolukamin”, mis töötab elektril või etanoolil.

Kaminatele leidub veelgi lihtsamaid alternatiive…

Piisab ka mõnest lihtsast ja nutikast puitdetailist, et elamisse pisut maalähedast hõngu tuua. Erilist soojust õhkub just ise meisterdatud esemetest.

Õdusa meeleolu loovad ka korgipuust, bambusest, vitstest ja teistest looduslikest materjalidest detailid. Punutud mööbel tekitab suviselt eksootilise mulje ja toob interjööri päikselise tunde.

Kõnekaks aksessuaariks on punutud valgustid, mis annavad elamisele pehmema ja soojema ilme!

Oluliseks detailiks hubase kodu kujundamisel on vaibad ja kardinad. Paljud kaasaegsed kodud eksponeerivad vaipade asemel kaunist puitparketti või laudpõrandat. Liiga suured tühjad pinnad võivad aga ruumi üldilme liialt steriilseks muuta ja võib juhtuda, et kodu meenutab hoopis kontorit. Kui elamises on lemmikloomi ja suure vaiba puhastamine tundub tüütu, vali paar pisemat vaibakest diivani või voodi ette.

Valgustus on hubase ruumi loomisel üks olulisemaid aspekte. Liiga tugev ja ühtlane valgus sobib hästi töötegemiseks, kuid lõõgastumiseks on vajalik mahedam valgus. Samal põhjusel kasutavad üldvalgustuse asemel ka kohvikud ja restoranid just kohtvalgusteid ja põrandalampe.