Hele kodu, kus pole liigsele kohta

 (1)
Hele kodu, kus pole liigsele kohta
Foto: Alvhemmakleri.se

See valgusega täidetud 65-ruutmeetrine kodu on kujundatud nii, et igal asjal on siin oma koht. Nii on saavutatud funktsionaalne elamine, kus on mugav olla. 1912. aastal ehitatud hoones on ajastule iseloomulikud kõrged laed, panipaik-sahver, kaunistusega laekarniisid jne. Esile pääseb sajanditagune hõng uues võtmes.

Tänu paljudele suurtele akendele on siin piisavas koguses valgust ja avarust. Värvivalik on esikus aegumatult turvaline — heledaks võõbatud seinad ja selle kõrval soliidne tumehall põrandaplaat, mis jätkub köögis.

Foto: Alvhemmakleri.se

Tuppa jõudes leiab vasakut kätt panipaik-kapi, mis on ehitatud seina sisse — igati praktiline! Siin tasub tähele panna ka kööki ja elutuba ühendava “raami” sisse sätitud kohtvalgusteid — need on pandud nii, et pimedamal ajal tekiks mõtteline eraldus toa eri osade vahel.

Foto: Alvhemmakleri.se
Seotud lood:

Omavahel on ühendatud elutuba, söögituba ja köök. Viimane on eraldatud letiga, mis annab võimaluse köögis askeldajal pere või külalistega vahetult suhelda.

Foto: Alvhemmakleri.se

Köögikappide matt viimistlus mõjub rahulikult.

Foto: Alvhemmakleri.se
Foto: Alvhemmakleri.se

Naabritega ühisel terrassil on võimalik nautida hommikusööki või niisama olemist.

Foto: Alvhemmakleri.se

Elutuba on siin tõeliselt sotsiaalse iseloomuga, sest ka söögilaud ei ole kaugel mugavast diivanist. Hästi läbi mõeldud tuppa mahub ka töönurk ehk kodukontor.

Foto: Alvhemmakleri.se

Magamistuba pole küll suur, kuid siin on vaikne ja lai voodi mahub kenasti ära. Väike aken suure kõrval lisab põnevust.

Foto: Alvhemmakleri.se

Vannituba on renoveeritud samuti ajatust silmas pidades — materjalid ja värvid on just sellised, mis ka aastate pärast popid on. Klaasitud dušinurk loob õhulisema mulje.

Foto: Alvhemmakleri.se

Vaata rohkem ideid galeriist!

Allikas: Alvhem.com