1. Korter või maja?

Korter linnas ja maja maal.

2. Kui suur kodu on sinu jaoks ideaalne?

Linnakorter umbes 130 m², maamaja 250 m².

3. Mis on kodu sisustades oluline?

Läbimõeldud planeering, organiseeritud panipaigad asjade jaoks, et kodu oleks müravaba, puhas ja visuaalselt terviklik. Valgus, looduslikud materjalid ja neutraalne foon, et aastaaja või tuju järgi aksessuaaridega mängida. Kunsti koju toomine tarbeesemete kaudu. Kunst ei ole ammu enam ainult maalidel, kunst on liikunud disaintoodete vormi, loodusfragmentidesse kangastel, graafiliste vaipade mustritesse.

4. Kõige tähtsam ruum sinu kodus? Miks?

Rõdu ja köök. Rõdul männilatvade keskel saab alguse minu päev, kus ma virgun ja teen esimesed ringutused, tervitades iseennast, loodust ja päeva. Köök on kodu süda ja kodus olles veedan just seal kõige rohkem ärkveloleku aega. Köögis meeldib mulle ajalehte lugeda, kohvi juua, süüa teha, lauda katta, süüa, külalistega veini juua. Meie kodus on see minu territoorium, kus ma tunnen ennast tõelise kuningannana.

5. Erilise tähtsusega ese vms sisustuses? Miks?

Meie kodu n-ö suvalised väikesed mälestusesemed. Näiteks esikus rippuv Merihobu mänguasi, mis ootab samanimelise maakodu valmimist. Või raamitud lemmikluuletused magamistoa aknal. See võib kõlada veidi nartsissistlikult, aga kõik Valhalla lapsed kodus on eriti tähtsad. Kuna ma tean iga toote sünnilugu, siis mulle meeldib, kui need lood ümbritsevad mind mu oma kodus. Osa tooteid on sellised, mida põhimõtteliselt ei raatsi kasutada. Näiteks rohelisest marmorist lõikelaud, mis on niivõrd unikaalse ja ilusa mustriga, et lihtsalt imetlen seda looduse kunstiteost.

6. Taaskasutus või uus? Miks?

Taaskasutuse ja uue segu. Vanades asjades on vägi ja mõte. Uued asjad on aga värsked ja puhtad, nende ajalugu algab sinust. Uue ja vana kooslus mõjub tasakaalustavalt ja põnevalt.

7. Lemmikvärv interjööris?

Valge ja helehall.

8. Kas ja kui palju kulutad või kulutaksid hinnalisele disainile?

Mööbel, millele olen nõus palju raha kulutama, peab olema mugav, praktiline ja silmale ilus vaadata. Ilmselt oskan disainerite tööd hästi hinnata, sest tean, mida tähendab esiteks brändi turule toomine, teiseks toote väljamõtlemine, tootmine ja turustamine. Ma ei mõtle kunagi, et miks need disaintooted nii kallid on. Lihtsalt konstateerin fakti, kas ma saan seda parajasti endale lubada või mitte. Praegu ootab nimekirjas võrratu kunstiteos, Moooi vaip „Polar Byzantine Chapter 4”, mille hind on 1900 eurot.

9. On sul disaini vallas mõni lemmik? Kes?

Armastan põhjamaist disaini. Minu lemmikdisainibrändid on Muuto, Menu, Tom Dixon, April and May, HAY, Normann Copenhagen, Moooi.

10. Mis teeb kodust kodu?

Tegelikult teevad kodust kodu seal olevad inimesed ja mälestused.

Terje oskab disaini hinnata.