1. Üleskeeratav mänguasi suurtele ja väikestele. Nõuka-aegne tehase toodang, arvatavasti 50ndatest. Nokib täiega.


2. Unmonday juhtmevaba kõlar nahkkotiga, alghinnaga 349,50 € (letihinnaga 948 €).
Vaata, kuidas Unmonday jutustab loo oma kõlarist!

3. Kohviserviis 1967 Disainer Leo Rohlin, tootja Tallinna Ehituskeraamikatehas


4. See Läti ratta uusversioon, korraldajad saaks juurde tuua ka vanaaegse versiooni. Ratas Ērenpreiss Paula. 

Alghind 425 € (letihind 850 €)

Juba aastal 1922 lõi Gustavs Ērenpreiss oma esimese Ērenpreiss jalgratta, tema tegevuse määratles kolm põhiväärtust: disain, tippkvaliteet ja kättesaadavus kõigile. Selleks, et saavutada soovitud tulemus — kõrgkvaliteetne jalgratas, tehti tohutult tööd. Samas, just see ongi põhjuseks, miks sai sellest sinu vanaema lemmik ning miks su onu hoiab seda nii hoolikalt pööningul.

5. Vana telefon.


6. Kunstiline tõukeratas.


7. Diivanilaud "Juuksenõel"
Autor / Author Maarja Marga, Mhmh Creative
Alghind: €60

Postretro stiilis kohvilaud, mille kõik elemendid valmisid Eestis käsitööna. Vorm sai inspiratsiooni 60ndate neerulauast ja Eames’ide ellipsikujulisest Surfboard lauast. Tasapinna materjal on 30 mm paksune tamme liimpuit, mille all ääres jookseb detailina faas. Viimistletud musta peitsiga, mille alt kumab tammemustrit ning käega on tunda ka puidustruktuuri. Jalad on painutatud teras latid, mida nende iseloomuliku kuju tõttu kutsutakse juuksenõelteks. Lauajalad on pulbervärvitud mustaks.

8. 2 tooli "Langue Original"

Alghind 150 € (letihind 938 €)

Langue Original söögitooli tunnusjooneks on nahast istmeosa ja pöögipuidust raam. Tegemist on Langue seeria mudelitega, mida enam ei toodeta ning seetõttu võib neid juba praegugi nimetada unikaalseteks. Neid toodeti üleüldse väga väikses mahus.

9. Lamp "Lighthouse". Disainer Fabien Barrero

Alghind €150

Majakas, mis saadab eredat signaali. Antud lamp on loodud valgustamaks kirjutuslauda või diivanilauda. Ideaalne valgustamaks pinda, kus kirjutada või lugeda. Kas diivani kõrval või kuskil elutoa nurgas — tekitab see imelise õhkkonna. Valgusti jalg on valmistatud saarepuidust ning ülemine element on käsitsi valmistatud keraamiline müts.

10. 4ne klaaside komplekt kannuga "Mesobimekokku". Autorid Andra Jõgis, Kristiina Oppi, Aleksandra Pavlenkova
Alghind 99 €

Mesobimekokku on kolme noore klaasikunstniku ühisprojekt, mis on valminud Eesti Kunstiakadeemia klaasiosakonna kuumtöötluse töökojas. Ajendiks oli soov grupina koos töötada ja luua klaasiseeria, mis iseloomustaks kõiki autoreid.

11. disainvalgusti "Flos.

Flos ehk õis. Sümmeetria (συμμετρία – koosmõõtuvus) on laiemas tähenduses määratletav kui ühetaolisus, proportsionaalsus, tasakaal, vastavus või püsivus. Täpsemalt defineeritud kui struktuurne omadus, mis avaldub objekti ühetaoliste osade ühtlases kordumises nii ruumis kui ajas.

12. Toivo Raidmetsa taburet "YES"
Kasepuit, terastoru

----

Disainioksjon sai alguse 2006. aastal eesti disainerite ning disainitudengite autoriloomingust. Igal järgneval aastal oleme austajaid kogunud ja põnevust tekitanud uue kollektsiooniga, mis koosneb 21st unikaalsest esemest. Seekord loovad lisaväärtuse ainulaadsed tooted 1950–1970. aastatest, mis on kas vananenud väärikalt või millele on antud uus hingamine. Oksjonilt võib leida veel new-school vintage stiilis tooteid.

Üritus pakub disainihuvilistele ja kollektsionääridele ainulaadse võimaluse soetada unikaalseid esemeid, millel on jutustada oma lugu. Enampakkumisest saadud tulu läheb heategevusfondi, millega toetatakse eesti disainitudengite õpinguid välismaal.

Sel korral toimub Disainioksjon NO99 Teatri suures saalis, kus õhtujuhtideks on Steve Vanoni ja Eda-Ines Etti. Külastajaid oodatakse toodetega tutvuma pool tundi enne oksjoni algust.

Meeleolu loob elav muusika Allan Vainola ja Merili Variku näol, lisaks on oodata tujuküllaseid üllatusi! Lisainfot koos piltide ja kirjeldustega oksjonil osalevate esemete kohta leiate Disainioksjoni Facebook’i leheküljelt.

Aeg: 27.09 19.00−21.00 (uksed 18.00)
Koht: Teater NO99, Sakala 3
Pilet: 10€, piletid müügil Piletilevis, Disainiöö infopunktides, Kaubamaja pop-up poes ja Eesti Disaini Maja galeriis.