Istuta taim ümber

Kasuta kvaliteetset toalillemulda ning vali pott, mis on pisut suurem kui eelmine. Kui taim kannatab niiskusepuuduse all, lisa potti pisut vettsäilitavaid kristalle.

Kärbi taime

Kui taime juured on kahjustada saanud, lõike lehti vähemaks. Nii saavad juured pisut hinge tõmmata, sest nad ei pea enam nii suurele lehtedehulgale vett ja toitaineid pakkuma.

Tõsta taim uude kohta

Kas taim saab liiga palju päikest? Sellest annavad märku kuivad ja hapraks muutunud lehed ning tumedamad või heledamad laigud lehtedel. Kuid olukord võib olla ka vastupidine — taimel jääb valgust väheks. Sellisel juhul muutuvad lehed kahvatuteks ja jäävad kasvult väikeseks. Leia oma taimele sobivamate valgustingimustega kasvukoht.

Kasta taime

Kui muld on väga kuiv ja taime lehed väga haprad, siis on taimel tõsine niiskusepuudus ning ta vajab vett. Ära seejuures mulda üle uputa — kasta taime seni, kuni muld on parajalt niiske. Seejärel tõsta taim umbes 10 minutiks potiga koos veevanni.

Kui aga probleemiks on liigniiskus, kipuvad taime juured mädanema minema ning mullapinnale tekib hallitus. Selgita välja, kui palju vett su taim vajab ning kohenda kastmisviis sellele vastavaks. Enamik taimedest vajab talvekuudel vähem kastmist kui suvel.

Toida taime


Tee taimele sobiva väetise abil üks korralik toitainetesüst. Jälgi seejuures hoolikalt pakendil toodud juhiseid, sest üleväetamine ei ole taimele hea.

Puhasta lehti

Paksu tolmukihi alla mattunud taim ei pruugi saada piisaval hulgal eluks vajalikku päikesevalgust. Seetõttu on oluline taimi regulaarselt tolmust puhastada. Kui su taime vaevavad kahjurputukad, pühi selle lehed pehme niiske lapi abil puhtaks. Võid kasutada ka rohelisest seebist tehtud seebivett, et kahjureid tõrjuda.

LOE LISAKS: