Vabane ebavajalikest asjadest

Esimene samm on võimalikult minimalistlik suhtumine asjadesse. Et paremini aduda, mida säilitada ja mida mitte, on kasulik kujutada ette oma tuba veel väiksemana. Kriitiliselt suhtudes, ebavajalikest ja aegunud esemetest vabanedes, saab ruum puhtam ja mõjub suuremana. Kui esemeid on vähem, on tuba ka kergem puhastada ning kellele see ei meeldiks.

Koonda kokku kõik tehnilised seadmed ja peida juhtmed

Kaval nipp elutoa korrastamiseks on järgmine: paiguta tele- ja audioseadmed ning suuremad kapid-sahtlid ühte seina. Kaablid peida kappide taha ja riiulite sisse, nii väldid puntraid ja vaadeldavad pinnad tunduvad rahulikumad.

Foto: Puhta ja minimalistliku joonega ning väga mahukas kapp Floow, kromo.ee

Kombineeri ja paiguta nutikalt

Erinevaks otstarbeks mõeldud tsoone, nagu söögituba ja köök, kokku liites võidad lisaruumi muudele vajalikele teemadele, näiteks puhkenurgale või kodukontorile. Siinkohal on oluline arvestada ruumide funktsionaalsusega. Püüa mõtiskleda, kuidas erinevaid esemeid, sealhulgas ka mööblit, võib kasutada erineva otstarbega ja püüa neist võimalikult palju kasulikku välja pigistada. See annab vabaduse investeerida ühte kvaliteetsesse mitmeotstarbelisse esemesse, selmet koormata ruumi ja rahakotti. Seega, püüa kujundada ruum erinevateks tsoonideks ja kasuta neid siis erinevaks otstarbeks. Samuti sobivad konsoollauad, kummutid ja riiulid ideaalseteks ruumijagajateks.

Foto: Kerge ja õhulise konstruktsiooniga riiul lisab ka ruumile õhulisust ja avarust. Moodulriiul Rod, kromo.ee

Paiguta strateegilistesse kohtadesse suured peeglid

Üks kindel klassikaline nipp ruumi avardamiseks on suurte peeglite kasutamine. Kui asetad akna vastasseina peegli, peegeldab see päevavalgust ja muudab ruumi avaramaks. Samuti on väikses esikus võimalik peegli abil illusoorselt ruumi jätkata ja seda sügavamaks muuta. See nipp tasub meelde jätta, kuna on lihtsaim viis, kuidas väike ruum avaramaks muuta.

Foto: Peegel Shift (Bolia), kromo.ee

Allikas: Kromo.ee disainiblogi