Fotograaf Laura Nestori (39) köögis kohvi juues ununeb kergesti, et viibime parasjagu Tallinna kesklinnas. 1920-ndatel Herbert Johansoni projekti järgi ehitatud hoone soklikorrusel asuva köögi paksud lubikrohvitud seinad, tüüpilistest linnamajadest eristuv arhitektuur ja ülim vaikus loovad pigem rahulikule maakohale omase atmosfääri. Maahõngu lisavad haruldaselt toredad naabrid, kellega on tekkinud omamoodi kogukond — koos tähistatakse tähtpäevi ja käiakse näiteks suusatamas.

Veerenni asum on Laurat alati lummanud ning suurema osa oma elust ongi ta elanud selles piirkonnas. Mälestustega täidetud ümbruskonnas asub tema lapsepõlvekodu, kus ta üles kasvas, aga ka hilisem esimene päris oma pesa, mis pere kasvades praeguse ja suurema kodu vastu vahetati. Laura usub, et kuigi funktsionaalset olemist võivad pakkuda ka pisemad korterid, siis suuremas elamises on tunne ikka hoopis teine. Suviti maakodust eelmisesse, 45-ruutmeetrisesse korterisse tulla ei olnud väga lihtne, kui oldi avara vaateväljaga harjunud.

Praegused 130 ruutmeetrit on Laura sõnul täpselt paras, et mahutada eluruumid, kodukontor ja melomaanist abikaasa Siimu hiiglaslik plaadikogu.

Jaga
Kommentaarid