Restorani loomise taga on ettevõtja ja Kõue mõisa omanik Mary Jordan, kes avas neli aastat tagasi Tallinna vanalinnas põneva miljööga Franki nimelise restorani. Kalamaja ka Kopli ümbruskond on Mary sõnul teda juba ammu inspireerinud ning sealne atmosfäär on võrreldav aastakümnete taguse Brooklyni linnaosaga, millest on tänaseks kasvanud New Yorgi kõige värskem, trendikam ja kultuuriliselt mitmekesisem piirkond. Just see inspireeris ka Koplisse uut söögikohta looma.

Odeon mõjub oma uudse sisekujundusega üdini suurlinlikult. Kopli kontekstis ehk isegi pisut ootamatult. Samas tekitab nõukogudeaegsesse teenindushoonesse sisse seatud ultramoodne sisekujundus ümbrusega põneva kontrasti, mida on omamoodi huvitav kogeda. Inspiratsiooni on ammutatud aga ka 1970ndate glamuursetest ja modernsetest interjööridest, millest annavad tunnistust suured spoonitud pinnad, peeglid ja terrazzo-stiilis plaadid seintel ja põrandatel. Viimse detailini läbi mõeldud interjöör kannab endas kõige kaasaegsemaid sisustusideid — erilist rõhku on pandud just taaskasutusele ja keskkonnasäästlikele materjalidele.

Restorani sisearhitektuuri taga on Portugali arhitekt Sergio Rebelo ja kohalik stuudio Tambourine.ee. Lähteülesandeks sai nõukogudeaegsesse pärandisse kohandada kaasaegsetele nõudmistele vastav interjöör. Nagu varemgi mainitud, oli eesmärgiks täita ruum keskkonnasõbraliku disainiga. Viimnegi detail alates põrandatest kuni mööblini täidab eesmärki päästa planeet arutust ületarbimisest ja saastamisest. Komposiitmaterjalist põrandate puhul on kasutatud tootmisjääkidest tekkinud kive, seintel taaskasutatud ja helisummutavat villa. Kangad polsterdatud pinkidel on valminud samuti ümbertöödeldud tekstiilijääkidest. Taaskasutatud bioplastikud skandinaavialiku vormiga toolid pärinevad Pariisi mööblitootjalt Maximum. Restoranis kohtab leide ka leide Eesti disaineritelt. Retroliku joonega valgustid on pärit Tõnis Vellamalt (SEOS Valgustus). Teistest Eesti brändidest on esindatud RaSun, Kesselhaus, Guild Soap Company jt.

Kuigi Eestis Lööb laineid just skandinaavialik stiil, siis Rebelo sõnul ei olnud tema eesmärgiks kujundada midagi traditsiooniliselt põhjamaist vaid suunata pilk just rahvusvahelisemate trendide poole. Nii ongi interjööris leidnud koha tavapärasest julgemad värvid ja mitte nii levinud materjalid. Söögisaalis täiendavad mahedaid roosasid ja pastelseid rohelisi pindu näiteks tumerohelised keraamilised plaadid. Peeglid sulandavad eksterjööri ja interjööri sujuvalt üheks ruumiks. Oma jälje on sisekujundusele jätnud ka majast mööduv trammiliiklus — pingivalik viitab trammitoolidele, aga ka tüüpilistele Ameerika diner’itele,

Loodussäästvale lähenemisele on mõeldud veelgi laiemalt, kui sisustust planeerides — restorani varustav ja elekter töötavad sensorite põhiselt, et bioloogiline jalajälg oleks veelgi väiksem.

Vaata rohkem pilte galeriist: