Mitmes interjööris oli kasutatud puidust seinapaneele, mis loovad hubase suvekodu tunde. Igal sammul nägi looduslikku kangamaterjali: villast, puuvillast ja linast tekstiilid katsid aknaid, diivaneid, patju jne. Silma hakkasid ka vanadest fotodest ja kaartidest kollaažid. Omanäolisust lisasid tapeedid, mille looduslik struktuur oli saavutatud ehtsate kivide ja liivaga. Palju oli kasutatud just kohalikku materjali. Näiteks Aurinkokaari 1 interjööris on kasutatud kohaliku kala nahka.

Jätkuvalt löövad laineid vanad esemed, samuti vanad, kuid uuele elule puhutud mööblitükid ja sisustusesemed. Villa Atrium Ojan Rauta välivooderduses on kasutatud ehitusjääke teistelt objektidelt. Pildil Villa Atrium Ojan Rauta interjöör.


Villa Merengue on sisustatud ökoloogiliselt ja siit leiab ka taaskasutust.

Villa Valli puhul on samuti teemaks taaskasutus, heas seisus vana sisustus on saanud uue kuue. Sisearhitekt Maria Kivijärvi sõnul on siin kogu kraam teisel või mitmendal ringil, kusagilt leitud või saadud ja kogu sisustuse peale on kulunud vaid mõned eurod.

Terrassid, loodus ja rannaelu

Need on selle kandi märksõnadeks. 15 kilomeetri pikkusele alale mahub seda kõike palju - nii loodusesse kui ka kodudesse. Uudistamist jagus 2000 terrassil, paljudelt viib tee otse rannasauna või vette. 

Vaata pilte galeriist ja korja ideid! Vaata ka artiklit ja pilte ka Kalajoki messi majadest.