Et värvide mõju meile on suuresti individuaalne, on koju õiget tooni valides loomulikult esmatähtis isiklik suhe värviga. Õnneks on sisekujundajad ja värvispetsialistid teinud algavaks hooajaks üsna tagasihoidlikud valikud ja kärtse punaseid või süngeid pruune uue aasta värvikaardilt ei leia. Fookus on juba sel aastal kanda kinnitanud maalähedastel ja neutraalsetel toonidel, kuid on ka paar üllatajat, mis ei ole kaasaegses interjööris viimaste aastate jooksul just kuigi tihti figureerinud.

Sumedad sinised

Pleegitatud hallikassinised, kulunud teksapükse ja tormist merd meenutavad sinised on algava hooaja kuumimad trenditoonid. Väiksemat edu ennustatakse elektrisinistele, potisinistele või liialt tugeva lilla alatooniga sinistele. Kuigi silmatorkavad värvid on moes, on märksõnadeks ka rahu ja tasakaal!

Foto: sherwin-williams.com, toon: SW 6536, Searching Blue

Sadolini 2017. aasta kõige trendikamaks värviks valis ülemaailmne disaineritest koosnev komisjon tooni nimega Denim Drift, mis on kergesti kohandatav erinevate sisekujundusstiilide ja interjööridega.

Fotod 2x: Akzo Nobel Baltics AS, Colour Future 2017, sadolin.ee, toon: denim drift

Foto: tikkurila.fi, toon: denim N429


Sinakasrohelisi ja rohekassiniseid tajuvad inimesed erinevalt. Ühe jaoks on toon sinine, teise jaoks roheline. Moes on võimalikud laiad variatsioonid veel 2016. aasta trendivärvist rohelisest ja järgmise aasta soosituimast värvist sinisest. Toon ühendab endas rohelise värvi rahustava olemuse, sinise lõõgastava mõju ning sulatab neist kahest kokku ilusa ja originaalse tooni.

Foto: tikkurila.fi, toon: aquamarine M367

Kodukontoris soosib värv mõtteselgust ja loovust, magamistoas avaldub aga värvi rahustav poolus. Eriti meditatiivselt mõjuvad heledamad variatsioonid akvamariinist.

Foto: Akzo Nobel Baltics AS, sadolin.ee, toon: M8.11.81

Rohelistest toonidest võib 2017. aastal katsetada üsna laia spektrit. Vältida tasuks vaid salatirohelist.

Foto: behr.com, toon: jade dragon

Viimastel aastatel on sisekujunduses domineerinud hall. Selle tooni võidukäik jätkub ka järgmisel hooajal ja seda igati õigustatult — pole vist ühtegi teist nii praktilist tooni, mis sobiks igas olukorras peaaegu kõigega. Külmal hallil on ka imepärane omadus muuta ruumid visuaalselt suuremaks ja avaramaks. Neile, kes pelgavad liiga luitunud ja igavat ilmet, tasub teada, et värvilised aksessuaarid ja kunstiteosed pääsevad hallil taustal just eriliselt hästi mõjule. Pruunikatele või violetse alatooniga hallidele eelista jahedaid ja neutraalseid varjundeid.

Foto: H&M Home

Halli kasuks räägib ka fakt, et algajal kodukujundajal on selle värviga keeruline mööda panna. Hall mõjub oma erinevates variatsioonides alati elegantselt ja stiilipuhtalt.

Foto: tikkurila.fi, toon: basalt N499

Sisekujundajad lubavad, et peagi ei kuulu roosa vaid lastetoa juurde ja selle erinevaid varjundeid saab edukalt kasutada elutoas, magamistoas ja miks mitte ka köögis. Mahedamad virsikuroosad mõjuvad rahulikult ja meditatiivselt. Erksamad roosad muudavad toa rõõmsamaks ja särtsakamaks. Nii nagu ka halli või sinise puhul, on märksõnadeks rahu ja tasakaal. Seega tasub valida külmemad ja harmoonilisemad toonid.

Foto: tikkurila.fi, toon: angora H466 (Tikkurila 2017. a. signatuurtoon)

Koos halliga loob roosa ootamatult maitseka kombinatsiooni.

Foto: Instagram


Päikselist kollast kohtab põhjamaistes interjöörides harva. Selle vea lubab aga parandada 2017. aasta. Säravkollase kõrval saab jätkuvalt näha tagasihoidlikumaid ja maalähedasemaid variatsioone tuhmkollasest liivakarva toonideni.


Kui tundub, et kollane on suures koguses liiga intensiivne, aitab positiivset meeleolu luua ka näiteks üksik aktsenti andev koht seinal.

Foto: Instagram