Traditsiooniline talveaed on maja küljes olev juurdeehitis, millel on nii seinad kui ka katus klaasist. Analoogset lahendust on võimalik teha ka eraldiseisvana — sellisel juhul on kõik 4 seina klaasist. Malmerk Klaasium pakub talveaedadeks ühekordse klaasiga nö külmasid lahendusi, mille seinteks on avatavad terrassiklaasid (raamidega või raamideta süsteem). Katusealust saab aastaringselt kasutada ja Eesti heitlike ilmade juures on see mõnus ajaveetmise koht.

Katuse sarika suurim pikkus peaks jääma 3 ja 4 meetri vahele. Raamkonstruktsiooni valmistame peamiselt 50x50, 100x50 ja 150x50 mm suurustest alumiinium-nelikanttorudest. Pinnaviimistluseks on RAL-kataloogi alusel väga laia värviskaalaga pulbervärv. Konstruktsiooni detailid valmistatakse tehases profiilhaaval ette ja komplekteeritakse objektil.

Katusekattena saab kasutada karastatud klaasi paksusega 6, 8 või 10 mm (vajadusel ka lamineeritud) ja PC-kihtplastplaate. Klaaskatuse veetihedus tagatakse spetsiaalselt klaaskatustele väljatöötatud Schüco 50 mm laiuse profiilisüsteemiga. Toetuspind klaasile on kolmest küljest, esimene serv jäetakse lahtiseks ja see võib ulatuda kuni 200 mm üle katuse esiserva. Lõplik hermeetilisus tagatakse klaaside liitekohtadele kleebitava butüültihendiga; küljeprofiilid ja seinaühendused viimistletakse katteplekkidega.

Plastik on aluspinna kvaliteedi suhtes klaasist vähenõudlikum. Seda on võimalik paigaldada ilma spetsiaalprofiilideta otse katuse pinnale. Plastik talub hästi UV-kiirgust ning on purunemiskindel. Suuremate pindade korral eeldab tihedamat roovitust (min 400 mm). Plastik-kattega katuse peamiseks kattematerjaliks on 16 mm PC-kihtplastik, mille värvivalikust leiab kirka, pronksi, halli ja piimja valge ehk opaal toonid. Plastiga on võimalik katta ka kumeraid pindasid. Plastik-kattega katuse peamisteks eelisteks on soodsam hind ja väike omakaal.

Kui usud, et antud lahendused teeksid ka Sinu suve kaunimaks, siis uuri lähemalt http://www.malmerkklaasium.ee/terrassid
Jaga
Kommentaarid