Jonseredis asuva maja ajalugu on seotud ka Rootsi kuulsa Jonseredi tehasega. Nimelt lasi tehase direktor 1960ndatel oma parimale müügimehele maja ehitada, et viimane end pisikeses külakeses hästi tunneks ja linnaelu järgi ei igatseks. Uhke ja juba tollal ülimalt modernne eramu valmis kõige kaasaegsemaid trende ja disainilahendusi silmas pidades. Planeering järgib voolava ruumi printsiipi ning igal sammul on tunda enda ümber valgust ja avarust.

Ühekorruselises seitsmetoalises eramus on ruutmeetreid pisut üle kahesaja ja tube on kokku seitse. Kodu keskpunktiks on köögiga ühendatud söögituba ja kaminaruum.

Ka praegune sisekujundus on pisut inspireeritud 1960/1970-ndatest aastatest — sellele viitavad oliivirohelised toonid ja praegugi trendikas rotang. Sisustusest leiab nii skandinaavia disainiklassikuid kui ka uut IKEA toodangut.

Askeetlikku magamistuppa lisavad pisut tekstuuri ja põnevust tavalisest laiema mõõduga parketilauad, mis imiteerivad põhjamaisse vormi valatud vanu laudpõrandaid. Nagu ka elutoast ja köögist, võib magamistoastki astuda otse terrassile.

Kõrgete lagedega magamistoa teisele küljele jääb kiviplaatidest sein, mis pole magamistubades just väga levinud lahenduseks. Seina tagant leiab mugava ja privaatse koduspaa.


Hubaselt lõõgastavas vannitoas loob meeleolu hall marmor. Valguse panevad mänglema kõrged laed ja katuseaknad.

Terrassil kohtuvad karge betoon ja soe puit. Ümbritsev haljastus on tänu killustiku ja taimekastide kasutusele peaaegu hooldusvaba.

Vaata rohkem pilte klikkides galeriil:

Allikas: Alvhem.com