1. Valgusti muutub kogu ruumi keskpunktiks

Valgusti ei täida enam mitte vaid funktsionaalset otstarvet, vaid saab ka omaette sisustus- ja disainielemendiks. Kodusid hakkavad kaunistama elegantsed ja luksuslikud valgustid, mis mõjuvad kodu ehtena. Hästi läbi mõeldud paigutuse ja kavala kujundusega lambid võivad tervet ruumi palju muuta. Kui varem jäeti valgustid kujundamisel viimaseks, siis nüüd hakatakse tube rohkem valgustite järgi kujundama.

2. Laua- ja põrandalambid, mis meenutavad skulptuure

Julge kujundusega lambid on justkui omaette kunstiteosed, mis on pilkupüüdvad ka siis, kui nad ei põle. Laualampe on võimalik kasutada näiteks öökappidel, põrandalampidega saab elutuppa mõnusa lugemisnurga luua.

3. Julge disain

Uuel aastal kasvab julge kujundusega, huvitavate tekstuuride ja isegi värvilisest klaasist valgustite populaarsus. Selliste lampide puhul on tegu väga julgete kujunduselementidega, millega saad iseloomu ja omapära lisada ka kõige tagasihoidlikumasse interjööri.

4. Värvid ja mustrid

Heledale ja põhjamaisele interjöörile saab pisut värvi lisada julges toonis lambivarjudega. Samuti on soositud erinevad mustrid ja tekstuurid.

5. Põnevad vormid

Üha enam kohtab valgustidisainis huvitavaid katsetusi vormiga. Eriti palju saab näha minimalistlikke ümarvorme.

6. Messing

Samuti saab tuleval aastal näha kodudes rohkem messingust detailidega valgusteid. Elegantne, kuid samas tagasihoidlik messing sobib suurepäraselt naturaalsete materjalidega, näiteks marmori ja puiduga.

7. Suurem rõhk magamistoa valgustusel

Magamistubades kasutatakse rohkem pilkupüüdvaid laelampe, mis on ka siis, kui need ei põle, väga kaunid detailid. Traditsiooniliste öökapilambikeste asemel kohtab aina rohkem rippvalgusteid.

8. Isikupärased valgustid kodukontorisse

Nüüd kui kodukontorid on paljude jaoks muutunud uueks normaalsuseks, pannakse rohkem rõhku sealsele valgustusele. Kui kodukontori jaoks pole eraldi ruumi, on valgustid suurepärane võimalus kodukontori ala ülejäänud ruumist eraldada. Üldiselt tasub eelistada ühele valgusallikale pigem mitut, see aitab tuba visuaalselt osadeks jagada.

9. Valgustid kunsti esile toomiseks

Nii sisekujundajate kui ka galeristide sõnul on inimesed viimasel ajal hakanud üha enam kunsti investeerima. Selleks, et pimedal ajal seinal olevad teosed tähelepanuta ei jääks, on oluline leida hea valgusti. Lisaks sellele, et kunstiteosed saavad vääritud tähelepanu, on ka kodu palju valgem.

10. Puhutud klaasist valgustid

Ennustatakse, et seda unikaalset trendi ootab järgmisel aastal väga suur edu. Koduomanikud tahavad üha enam midagi erilist ja isikupärast. Puhutud klaasist valgustid täpselt seda ongi.

Allikas: homesandgardens.com