Pesakastid disainiti ja valmistati esimese praktilise kursusetöö raames selle õppeaasta sügissemestril. Tudengitel tuli välja valida nii tiivuline lemmik, kes kasti võiks pesitsema asuda, kui ka kasti materjal. Traditsioonilisema saematerjali kõrval võeti kasutusele ka betoon ja painutatud vineer. Enamik kaste on disainitud tihase pesitsemiskohana.

Külastajad saavad näituselt kaasa võtta endale meelepärase linnumaja projektikavandi ning selle järgi ise kevadekuulutajatele kodud meisterdada. Tiit Hundi sõnul on Eestis linnuliike, kes pesakastides elavad, ligi kolmkümmend ning kuigi kaste võib üles seada aastaringselt, on parim aeg selleks siiski aprill ja mai.

“Jooniste jagamises on midagi kaasaegset. Muusikatööstuses ei püüa samuti alustavad ansamblid enam iga hinna eest esmaseks kuulamiseks CD-d müüa, vaid pigem on kõik netist tasuta saadaval. Seetõttu tundub ka sisearhitektuuri tudengite puhul vaba jagamine tunduvalt mõistlikum, kui esmase loomingu kramplik patendiga kaitsmine. Tulu tuleb hiljem ja kuskilt mujalt,“ kommenteerib Praks tasuta majaprojekti jagamist.

  • Näitus „13 tihast“ on RMK Tallinna kontori aatriumis (Toompuiestee 24) avatud kuni 21. maini, esmaspäevast reedeni kell 9-18. Näitus on kõigile tasuta. Näituse infograafika kujundas Mariana Hint.