Jõuludega kaasneb igal aastal teatavasti metsik tarbimisbuum, kus poeletid on lookas plastikust valmistatud hooajakaupadest. Kui aga soovid ostuhullusest pääseda ja anda kodule hoopis loodussõbralikum ilme, tasub mõelda toredatele taaskasutatud materjalidest aksessuaaridele. Boonuseks on muidugi isetegemise rõõm!

Instagramist leidsime väga vahva pärja, mis on tehtud veinikorkidest.

Kasutatud klaaspudelitest saab teha lausa imelised vaasid. Vaja läheb valget spreivärvi, soovi korral ka käsitöönööri. Lumeefekti saab anda jämedateralise soolaga.

Foto: etsy.com

Ilusaid kuuseehteid ei leia ainult poest. Jõulupuu võib ehtida 100% looduslike materjalidega — ideaalsed on selleks puhuks käbid ja kaneelikoor. Viimase kasuks räägib ka oivaline jõululõhn!

Foto: Unsplash


Männikäbide kasutusvõimalused pühadeaegses kodus on peaaegu piiramatud. Traadi ja ilupaela abil saab käbidest imeilusa pärja.

Foto: Instagram

Või eriliselt pilkupüüdva vaniku…

Tavalisest paberist, ajalehtedest-ajakirjadest või mahakantud kinkekottidest annab kerge vaevaga voltida kenad ehted jõulupuule!

Foto: etsy.com

Ammendamatuks inspiratsiooniallikaks on ka tühjad purgid, kuhu poetada kõike, mis jõuludega seostub — küünlaid, kuuseoksi ja miks mitte ka kuusetoomisega seotud mälestusi…

Foto ja tegemisõpetus: masonjarcraftslove.com

Foto: Instagram

Kel isetegemiseks rohkem aega ja kannatust, võib proovida katta vanu ja kulunuid kuuseehteid plekkpurkide avamisrõngastega. Tulemus on igal juhul pingutusi väärt!