Tujutahvel — olgu internetis, paberil või pärismaterjalidega — on heaks abimeheks, kuhu koondad oma lemmikvärvitoonid, sisustusesemed ja hakkad neid omavahel kombineerima, kuni leiadki just õige tulemuse.

Erinevaid toone sai ka fototöötlusprogrammis Photoshop läbi mängitud ja sealtki tuli otsus jääda rohelise juurde.

Roheline tekitas hea emotsiooni, andis energiat, avarust ja värskust. Koos elukaaslasega vaadati läbi värvitootjate värvikaardid, kuni leiti just see õige. Kätlin värvis seina kahe päevaga üle ja noored jäid tulemusega väga rahule.

Siiski tundus Kätlinile, et roheline sein üksi ikkagi ei olnud päris see ideaalne. Midagi oli nagu puudu. Mõte oli kasutada kunagi internetist leitud ägedat vektorgraafikat. Tutvustades seda elukaaslasele kui head fotoideed, käis tema hoopis välja idee midagi sarnast seinale maalida.

Ta tegi Kätlinist pildi ja noored töötlesid pildi ümber endale tähenduslikumaks. Seejärel kuvati pilt projektoriga seinale ja nii hakkaski Kätlin seda käsitsi maalima — pintslitõmme pintslitõmbe haaval. Kuna pilt oli väga detailirohke ja suur, siis aega kulus üksjagu. Naljakas oli see, et lähedalt paistis iga linnuke ja isegi näojooned lihtsalt üks plärakas, aga kaugemalt hakkas pilt kuidagi kõnetama.

Kõik sai ise tehtud. Kuna Kätlin on suur käsitööhuviline ja oma kodus on enamik mööblist ise vanast uueks ümber tehtud, siis ei ole ei värvimine, lihvimine ja erinevad tehnikad võõrad.

Tulemusega on noored väga rahul ja on põhjusega uhked oma teose üle — pereprojekt algusest lõpuni.

Jaga
Kommentaarid