Eksperimenteeri klassikaga

Punane värv on kuulunud jõuluaegsesse sümboolikasse juba aastasadu ja punane värv pühadeaegsel laual on ajatu klassika. Kui soovid endagi jõululaual kaunist traditsiooni edasi kanda, siis valikuid on ju mitmeid. Kõige levinum on rüütada laud punase lauakattega ja lisada sinna valged nõud. Kuid asjale saab ka pisut tavatumalt ja omapärasemalt läheneda — näiteks võib üldpildi hoopis puhta ja minimalistlikuna hoida ning lisada sinna mõned punased aksessuaarid.

Puhas ja minimalistlik valge

Kui oled tüüpilistest jõulukujundustest väsinud ja kirkadest värvidest lugu ei pea, siis võib ka lihtne valge olla imeline jõuluvärv. Rüüta pühadelaud valgesse ja lisa pisut loodusest pärit elemente. Kui tahad glamuursemat tulemust, poeta lauale mõned kuldsed kuuseehted.

Ammuta inspiratsiooni loodusest

Talvel on igatsus lopsaka roheluse ja loodusandide vastu väga lihtne peale tulema. Jõululaua muudavadki hubaseks loodusest inspireeritud elemendid — käbid, marjad, kuuseoksad, millest kauneid kompositsioone sättida. Alati ei peagi end pärgade punumisega vaevama ja piisab sellest, kui lihtsalt oksad vaasidesse panna. Peitub ju lihtsuseski oma võlu.

Lisa pidulikke detaile

Jõule naudime vaid korra aastas ja nii erilise sündmuse puhul tasub käiku lasta mõistagi kõige erilisemad ja kaunimad lauanõud, mida igapäevaselt kasutada ei raatsita. Lõpuks muudavadki hetke meeldejäävaks pisikesed detailid, mida just selle päevaga seostame — suurejoonelised küünlajalad, elegantsed veinipokaalid või elegantse disainiga koogialused. Materjalidest on moes taas looduslähedane puit, aga ka kuldsed ja pronksitoonid. Võid julgelt omavahel ka erinevaid materjale ja metallitoone kombineerida, sest pisut eklektiline lähenemine loob alati omapärase ja huvitava tulemuse ning ka uusi nõusid võib julgelt esivanemate pärandiga kombineerida.

Vaata rohkem ideid klikkides galeriil:

  • Kui oled oma kodu või aia pühaderüüsse sättinud, jaga meiega pilte aadressil moodnekodu@delfi.ee ja osale fotovõistlusel "Pühad minu kodus 2020", mille võitjat ootab eksklusiivne reis peaaegu üksikule saarele - Viirelaiule. Paketti kuulub meeldejääv õhtusöök restoranis RADO, kuum saun ja majutus kahele delux toas. Auhinna väärtus on 378 eurot.